Connect with us

technokrata

Elképesztő részletgazdagsággal jön az új Axis-Forensic WDR

maxresdefault

Kamera

Elképesztő részletgazdagsággal jön az új Axis-Forensic WDR

Elképesztő részletgazdagsággal jön az új Axis-Forensic WDR

Az Axis számos új hálózati kamerájába integrálta új Forensic WDR technológiáját, jelentősen javítva ezzel a felvételek részletgazdagságát még nehéz fényviszonyok mellett is.

A fejlett WDR-technológiának köszönhetően a megfigyelőrendszerek üzemeltetői bizonyító erejű részleteket rögzíthetnek a rendkívül fényes vagy éppen a nagyon sötét területeken akár egyidejűleg is. Mindemellett a Forensic WDR egyedülálló módon mind a nagy felbontású, mind pedig a mozgalmas területeket megfigyelő kamerák számára is elérhetővé teszi ezeket a fejlett képességeket.

 

Az IP-alapú videómegfigyelés globális piacvezető vállalata, az Axis Communications bemutatta új Forensic WDR megoldását. A továbbfejlesztett WDR (Wide Dynamic Range) széles dinamika-tartományon alapuló megoldás számos új kamerában biztosítja a rendkívüli megfigyelési képességeket. A WDR elnevezés egy képen a nagyon sötét és a nagyon világos területek kiegyensúlyozását takarja, amelyet HDR-ként is (High Dynamic Range) ismernek. A megfigyelési iparágban ez azt a célt szolgálja, hogy minden időben akár bizonyítékként is felhasználható felvételek készüljenek. A korábban piacra került WDR-megoldások nem voltak alkalmasak arra, hogy az ultra nagy felbontású, vagy éppen a kiemelten forgalmas területeket megfigyelő kamerákban is hatékonyan biztosítsák a felvételek bizonyítékként való felhasználását. A Forensic WDR megoldással az Axis számos új kamerája egyszerre válaszol mindkét igényre.

„A jelenleg piacon lévő WDR megoldások csak nehezen képesek biztosítani a kriminalisztikai részletességet, főként a kiemelten forgalmas helyszíneken, ahol mozgalmas területeket kell megfigyelni, vagy éppen nagy felbontású felvételekre van szükség”

– mondta az Axis Communications műszaki vezérigazgató-helyettese. Johan Paulsson hozzátette: a Forensic WDR segítségével a technológia immár ezeknek az igényeknek is képes megfelelni.

„A Forensic WDR technológia a határokat feszegeti és immár azt is lehetővé teszi, hogy a nagy felbontású kamerák még kedvezőtlen fényviszonyok mellett is részletgazdag képet rögzítsenek”

– mondta Petra Bennermark, az Axis Communications globális termékmenedzsere.

„Új, fix dómkamera-sorozatunkkal 5 megapixeltől akár 4K-ig terjedő felbontás érhető el, az új technológiát pedig mind a korlátozott eszközökkel rendelkező végfelhasználóknak, mind a legkedvezőtlenebb körülmények között használt alkalmazások irányában is biztosítjuk.”

Az Axis számos új kamerában teszi elérhetővé a Forensic WDR technológiát, beleérte az AXIS P32, valamint az AXIS Q35-sorozat kameráit:

  • AXIS P3227-LV hálózati kamera
  • AXIS P3227-LVE hálózati kamera
  • AXIS P3228-LV hálózati kamera
  • AXIS P3228-LVE hálózati kamera
  • AXIS Q3517-LV hálózati kamera
  • AXIS Q3517-LVE  hálózati kamera

Az új AXIS P32-modellek olyan költséghatékony kamerák, amelyek telepítése minimális energiabefektetéssel elvégezhető. A sorozat fix dómkamerái kiemelkedő képi teljesítményt biztosítanak akár 4K felbontásban is, olyan megoldásokkal kiegészítve, mint a Forensic WDR, a Lightfinder, az OptimizedIR vagy a Zipstream technológia. Az AXIS Q3517-LV és az AXIS Q3517-LVE modellek 2017 harmadik negyedévétől érhetők el Magyarországon az Axis disztribúciós hálózatában.

További Kamera

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő