Connect with us

technokrata

Új LUMIX DC-TZ90 kompakt modell 24 mm-es ultraszéles látószögű objektívvel, 30x optikai zoommal

tz90_mood

Kamera

Új LUMIX DC-TZ90 kompakt modell 24 mm-es ultraszéles látószögű objektívvel, 30x optikai zoommal

Új LUMIX DC-TZ90 kompakt modell 24 mm-es ultraszéles látószögű objektívvel, 30x optikai zoommal

4K VIDEO/4K PHOTO funkcióval és különböző szelfi-funkciókkal 35 mm egyenérték: 24-720mm

A Panasonic bemutatta népszerű „Utazó Zoom” TZ (travel zoom) sorozatának legújabb modelljét, a LUMIX DC-TZ90-et. A szenzort 18,1 megapixelről (TZ80) továbbfejlesztették 20,3 megapixel felbontásra, így a LUMIX TZ90 30x optikai zoommal büszkélkedhet (35mm egyenérték: 24-720mm), továbbá a zsebméretű készülék 4K VIDEO/4K PHOTO funkcióval is rendelkezik. Az elfordítható hátsó kijelző segítségével a felhasználók többféle szelfit készíthetnek, köztük 4K és panoráma szelfiket is.

 

A sokoldalú, ultraszéles látószögű, 24 mm-es, 30x optikai zoommal rendelkező LEICA DC VARIO-ELMAR objektív gyakorlatilag minden helyzetben remekül használható. A LUMIX TZ90 megfelel a Leica szigorú követelményeinek, kivételes optikai teljesítményt nyújt lenyűgöző tisztasággal, minimális torzítással és becsillanással.

Az új 20,3 megapixeles nagy érzékenységű MOS szenzor és a Venus Engine képfeldolgozó kiváló minőségű képek készítését teszik lehetővé, még magas érzékenységű felvételeknél, gyenge fényviszonyok mellett is.

tz90

A LUMIX TZ90 kamera tiszta, nagy felbontású QFHD 4K videót rögzít 3840×2160 méretben 30p(60Hz) / 25p(50Hz) beállítással MP4 formátumban. A 4K technológia előnyeit kihasználva 30 fps-es 4K PHOTO rögzítésére van lehetőség, így 8 megapixelnek megfelelő felbontásban örökítheti meg a gyorsan múló pillanatokat. A készülék számos más praktikus, a 4K technológiára épülő funkciót kínál. Az POST FOCUS (utófókusz) funkcióval könnyedén kiválasztható a fókuszterület a fényképezést követően is. A fókuszhalmozás (Focus Stacking) funkció lehetővé teszi a mélységélesség megváltoztatását a fényképezést követően több utófókusz funkcióval készített fénykép egyesítésével. A LUMIX TZ90 emellett fénykompozíció (Light Composition) funkciót is biztosít, amellyel a kamera világosabb képpontok kiválasztásával és mentésével szintetizálja a képeket. Így könnyen lehetővé válik gazdagabb színvilágú, drámai képek készítése a kamerán belül, például tűzijáték vagy éjszakai képek rögzítésekor. A 4K Live Cropping funkció lehetővé teszi a nagy felbontású 4K videók esetében az állandó témakövetést és zoomolást. A felhasználók tökéletes Full HD videókat készíthetnek, és a 4K-ban rögzített eredeti felvételekhez utólag hatásos effektusokat adhatnak hozzá. A digitális működésnek köszönhetően ezt a lencsék fizikai mozgatása nélkül lehet megvalósítani.

A még gyorsabb reagálás és a könnyebb hordozhatóság érdekében a LUMIX TZ90 a DFD (Depth From Defocus) élesítő technológiát alkalmazza az ultragyors autofókusz (AF) funkció (kb. 0,1 s) érdekében. Ez nagy sebességű 10 (AFS) / 5 (AFC) fps-es sorozatfelvételre is alkalmassá teszi a készüléket. A LUMIX TZ90 számos AF funkciót is tartalmaz, köztük az érintő AF, a 49-pontos AF és az alacsony fényerő AF funkciókat, amelyek segítségével változatos helyzetekben nyílik lehetőség kiváló minőségű képek készítésére.

 

A 3,0 hüvelykes, 1.040k képpontos hátsó, változtatható szögű érintőképernyő 180 fokos szögben dönthető, a kamera pedig automatikusan Self Shot üzemmódra vált a képernyő elfordulásakor. Self Shot üzemmódban a LUMIX TZ90 változatos funkciókat nyújt szelfik készítéséhez, beleértve az újonnan beépített 4K Selfie funkciót is. A Soft Skin, Defocusing és Slimming effects szépítő funkciók lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy vonzóbb portrékat készítsenek – elsősorban hölgyekről. A Beauty Retouch funkció lehetővé teszi a kamerán belül történő esztétikai vagy sminkjavítást a fénykép elkészítése után. Ugyanakkor a Background Control funkció használatával tetszés szerint élesítheti vagy elmosódottá teheti a hátteret. Self Shot üzemmódban panorámafotók is készíthetők. A 0,2 hüvelykes, 1.166k képpontos, szemérzékelős EVF (Electronic View Finder) elektronikus keresővel könnyedén készíthet felvételeket napos, szabadtéri körülmények között is. Az objektívfoglalat állítógyűrűje gyors és intuitív kezelést tesz lehetővé. A nagyobb kreatív szabadság érdekében RAW felvételek készítése is lehetséges, valamint a Creative Control szűrő és a Creative Panorama opciók is alkalmazhatók.

 

A készülék Wi-Fi®-kapcsolatra képes, így a felhasználók az okostelefonjukhoz vagy tabletjükhöz is kapcsolhatják a kamerát, ami még rugalmasabb lehetőségeket kínál a képek készítéséhez, tárolásához és megosztásához.

Az új LUMIX TZ90 ultrakompakt modell erőteljes, 30x optikai zoomot és 4K VIDEO /4K PHOTO rögzítési teljesítményt kínál, segítségével bárhol, bármikor élvezheti a kiváló minőségű képek/videók és szelfik készítésének élményét.

 

Egyéb jellemzők

5 tengelyes HYBRID O.I.S. (optikai képstabilizátor)+, Creative Control, Panorama Shot, AC/USB töltés

 

Mozgókép-felvételek / 4K PHOTO felvételek

– Használjon „Class 4” vagy magasabb sebességű SD kártyát mozgóképek rögzítéséhez.

– Használjon „UHS-I Speed Class 3 (U3)” sebességű SD kártyát [4K] vagy [4K PHOTO] minőségű [MP4] mozgóképek rögzítéséhez.

(Az SD kártya sebesség osztálya („Class”) a standard sebesség folyamatos írásnál.)

– A felvétel leáll, amikor a folyamatos felvételi idő meghaladja a 29 perc 59 másodpercet [AVCHD] formátumban.

– A felvétel leáll, amikor a folyamatos felvételi idő meghaladja az 15 percet [MP4] [4K] formátumban.

– Ha SDHC memóriakártyát használ, megszakítás nélkül folytathatja a felvételt akkor is, ha a fájl mérete meghaladja a 4 GB-ot, de ebben az esetben a mozgóképet a rendszer külön rögzített és külön lejátszható fájlokra osztja.

– Ha SDXC memóriakártyát használ, a mozgóképet egyetlen fájlban rögzítheti.

– A felvétel leáll, amikor a folyamatos felvételi idő meghaladja a 29 perc 59 másodpercet [MP4] [FHD] [HD] formátumban és nagysebességű képrögzítés esetén.

Megszakítás nélkül folytathatja a felvételt akkor is, ha a fájl mérete meghaladja a 4 GB-ot, de ebben az esetben a mozgóképet a rendszer külön rögzített és külön lejátszható fájlokra osztja.

Max. 15 perc

Állóképek készítésekor működik.

Az öt tengelyes kompenzáció videófelvételek esetén működik, kivéve a 4K videórögzítést.

 

  • A Leica a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye.
  • A LEICA DC VARIO-ELMAR objektívek gyártása mérőműszerekkel és a Leica Camera AG által hitelesített és a vállalat minőségi előírásainak megfelelő minőségbiztosítási rendszerekkel történik.
  • Az “AVCHD Progressive”, “AVCHD” és “AVCHD Progressive” emblémák és az “AVCHD” embléma a Panasonic Corporation és a Sony Corporation védjegyei.
  • Minden egyéb vállalat- és terméknév az illető vállalat védjegye.
  • Egyes tartozékok nem kaphatók minden országban.
  • A tervezés és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.

További Kamera

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő