Connect with us

technokrata

Új kamerákat és diszkrét megfigyelő eszközöket mutatott be az Axis

axis-camera-station-5-universal-device-e-license-2

Kamera

Új kamerákat és diszkrét megfigyelő eszközöket mutatott be az Axis

Új kamerákat és diszkrét megfigyelő eszközöket mutatott be az Axis

Az IP-alapú videómegfigyelési piac vezető vállalata, az Axis Communications bemutatta új, moduláris kamerákból álló AXIS FA-sorozatát, amelynek modelljei rendkívül diszkrét, ugyanakkor költséghatékony megfigyelést biztosítanak.

Ezzel egy időben négy új modellel bővült a 4K felbontású full-frame rögzítést biztosító P13-széria is. Az Axis új kameráit a Las Vegas-i ISC West 2017 biztonsági kiállításon mutatta be április elején.

AXIS FA-sorozat – diszkrét, multiview megfigyelés

Az Axis moduláris FA-sorozata külön értékesített elemekből áll, ezek közé tartozik az AXIS FA54 központi egység, a sztenderd lencsével elérhető AXIS FA1105, illetve a pinhole lencsével elérhető AXIS FA1125 szenzoregység, valamint az AXIS FA4115 dóm modellje varifokális lencsével. Az FA-termékcsalád tagjai költséghatékony és rendkívül diszkrét beltéri megfigyelést biztosítanak négy egymáshoz közel eső, de egy kamerarendszerrel lefedett területen. Az AXIS FA54 központi egység streamelési képességei 1080p-s full frame HTDV felvételeket tesznek lehetővé, miközben a négy összekapcsolt szenzor egyetlen IP-címet használ.

A rögzítés az Axis Forensic WDR (wide dynamic range) technológiájával történik, amelyet a gyártó kifejezetten a gyenge fényviszonyokra optimalizált. Az AXIS FA54 emellett támogatja a fejlett videóanalitikát, és HDMI kimenettel is rendelkezik a magán- vagy közcélú monitorra történő képtovábbításhoz, amely főként a kereskedelmi egységekben való felhasználásban jelent ideális megoldást. A szenzor egységek elég kisméretűek ahhoz, hogy akár sima felületekbe illeszkedve helyezzék el azokat, az eszközök szemmagasságban is installálhatók például bejáratokkal szemben, és még így sem nem vonják magukra a figyelmet. A szenzoregységek nyolcméteres kábelekkel kapcsolódnak a központi egységhez (AXIS FA54), de opcionálisan 15 méteres kábelezéssel is elérhetők.

„Azzal, hogy leválasztottuk az érzékelőegységet a kameratestről, a szenzorok kifejezetten jól illeszkednek kicsi, szűk helyekre is, lehetővé téve ezzel a diszkrét megfigyelést. A pinhole szenzoregység rendkívül hasznos bejáratok megfigyelésére, ahol az emberi arcról szemmagasságban készült képre van szükség. Az AXIS FA-sorozat kifejezetten költséghatékony megoldás, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több területet figyeljenek meg egyetlen nagy teljesítményű kamerarendszerrel”

– mondta Erik Mårtensson, az Axis Communications moduláris kamerákért felelős termékmenedzsere.

Az AXIS FA-sorozat a vállalat disztribúciós hálózatában 2017 májusától lesz elérhető.

 

AXIS P13-sorozat – új, kiváló minőségű 4K és 5 MP megfigyelés gyenge fényviszonyok között is

A beltéri megfigyelésre ajánlott AXIS P1367-tel, valamint a kültéri felhasználásra fejlesztett AXIS P1367-E és AXIS P1368-E hálózati kamerákkal bővült az Axis eddig is méltán népszerű fix kamerasorozata, amely ideális megoldást kínál a köztéri megfigyelés és a közlekedési célú felhasználás mellett a kereskedelmi környezetben való alkalmazásra is. A fejlett fényérzékenységű, jobb képminőséget és nagyobb rögzítési frame rátát biztosító kamerák 4K felbontású képet rögzítenek nagy nyílt terekről – állomások utasfogadó csarnokairól, nagy forgalmú közterekről vagy éppen parkolókról – változó fényviszonyok mellett is.

Az AXIS P1367/-E támogatja a CS és az i-CS optikákat, míg a 4K-s AXIS P1368-E már eleve i-CS lencsékkel érkezik. Az AXIS P1367-E és AXIS P1368-E két, kimondottan kültéri használatra tervezett kamera, amelyek innovatív mechanikus platformja könnyebb csatlakoztatást és kábelezést tesz lehetővé, nagyobb teret adva ezzel a további lencsék használatához. A beépített kamerasínek tovább növelik az eszköz rugalmasságát, így nagyobb zoom-átfogású lencsék alkalmazására nyílik lehetőség, amely persze javítja a rögzített kép részletességét.

További Kamera

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő