Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Canon digitális fényképezőgépek láttak napvilágot

Kamera

Új Canon digitális fényképezőgépek láttak napvilágot

Új Canon digitális fényképezőgépek láttak napvilágot

EOS 77D és EOS 800D specifikációk

A Canon ma mutatja be az idén 30 éves EOS termékcsalád két új digitális tükörreflexes (DLSR) fényképezőgépét: az EOS 77D és EOS 800D modelleket. Felső kategóriás teljesítménye és teljes körű vezérelhetősége révén a piacvezető képalkotási technológiákkal, köztük 24,2 megapixeles APS-C CMOS képérzékelővel és DIGIC 7 képfeldolgozó processzorral dolgozó EOS 77D ideális társ lesz a fotósfelszerelésük fejlesztésére és fotóstudásuk elmélyítésére vágyó fotósoknak.

Az EOS 800D-t ezzel szemben kifejezetten a DSLR gépekkel még csak ismerkedő kezdő fotósoknak tervezték. A két új fényképezőgéppel együtt a Canon bevezeti legkisebb méretű fix DLSR kit-objektívjét, az EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM-et, és a BR-E1 távkioldót, amely iránytól függetlenül akár 5 méteres távolságból is lehetővé teszi az exponálást vagy a felvétel indítását.

1080_84722966-48dc-4065-8f5a-722ba422cf97

Minőség, részletezettség és sebesség

A legendás EOS 80D modellben is használt szenzortechnológiával és a Canon legújabb – DIGIC 7-es – képfeldolgozó processzorával működő fényképezőgépek lenyűgöző minőségű, részletgazdag fotókat készítenek.

A világ leggyorsabb, Live View módban akár 3 századmásodperces sebességű autofókusz-rendszerével ellátott fényképezőgépek rendkívül éles precíz fotókat rögzítenek. Mivel sorozatfelvételi módban akár hat kockát is képesek rögzíteni egy másodperc alatt, a gyorsan mozgó témák megörökítésére is kiválóan alkalmasak.

A gyenge fényviszonyok melletti fotózáskor óriási segítséget jelent az ISO 25 600-ig terjedő (és ISO 51 200-ig bővíthető) fényérzékenység. Bizonyos felvételeknél a részletezettség a legfontosabb – a 45 kereszt típusú AF-pontnak köszönhetően a fényképezőgépek gyorsan fókuszálnak, pontosan követik a mozgó tárgyakat, és tökéletesen éles képeket rögzítenek.

A 7560 képpontos RGB+IR fénymérés mindkét modell esetében érzékeli a finom részleteket (pl. a bőrtónust), és annak megfelelő pontos expozíciót biztosít.

 

Egy kis Hollywood

Az állóképek mellett a mozgóképek is kivételes részletezettséggel és egyenletes átmenetekkel rögzíthetők mindkét új digitális tükörreflexes fényképezőgéppel. A Full HD 60 kocka/másodperc és a HDR Movie Shooting módok használatával gyorsan mozgó témákról is jó minőségű videók készíthetők. Akár egy téli sízés, egy sportjelenet vagy napfényes tengerpart a téma, a Dual Pixel CMOS AF precízen követi a mozgó tárgyakat, és egyenletes fókuszállással gondoskodik a professzionális végeredményről. Ha állvány nélkül, kézből videózunk az öttengelyű digitális képstabilizátor kiszűri a fényképezőgép bemozdulásából eredő életlenségeket.

Az EOS 77D-vel rengeteg állítási lehetőségre nyílik mód, ha valaki el akar térni az automata fényképezéstől: két tárcsán is lehet állítani például a rekeszt és a zársebességet, a felső LCD-panelről pedig minden aktuális paraméter leolvasható. Az EOS 800D oktatófelülete fényképezés közben megmutatja a kevésbé tapasztalt fotósoknak, hogyan működnek a fényképezőgép beállításai, tökéletesítve ezzel a fotózás technikáját és elősegítve a tanulást.

 1080_657a99ad-eeb2-436b-9851-720ce2c160f0

Képrögzítés, csatlakozás, megosztás

Az NFC és a wifi technológiáknak köszönhetően a fotós egyszerűen megoszthatja álló és mozgóképeit a kompatibilis okoseszközökkel, vagy megosztás és szerkesztés előtt elküldheti őket a Canon Connect Stationre. A folyamatos csatlakozást biztosító Bluetooth®-kapcsolat révén még a táskából sem kell elővenni a gépet a bekapcsoláshoz és a fényképek megtekintéséhez. Okoseszközök vagy az új BR-E1 távkioldó segítségével a fényképezőgép távolról is üzemeltethető.

 

A fotózási hatótávolság kiterjesztése

Az új EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM kit-objektív ideális választás kezdők számára. Egy alapszintű tükörreflexes fényképezőgéppel kiegészítve sokféle téma fotózását teszi lehetővé, a tájképtől a portréig. Ez a kategóriájának legkisebb objektívje, négyfokozatú képstabilizátorral kerül a boltokba.

A 7 lamellával elért kör alakú blendekialakítással elmosódottá tehető a portréfotók háttere is. Videókészítéskor a szinte hangtalan léptetőmotorral dolgozó Servo AF-rendszer tökéletes fókuszálást tesz lehetővé, zavaró zaj nélkül.

d662907a-e22e-463f-b8bc-7da1fc8ff877

Az EOS 77D főbb jellemzői:

  • Könnyen kezelhető vezérlőgombok
  • 24,2 megapixeles felbontás
  • 45 pontos kereszt típusú autofókusz-rendszer
  • Egyszerű használat
  • Vezeték nélküli vezérlés és képmegosztás okoseszközökkel Bluetooth®-kapcsolaton keresztül
  • Dual Pixel CMOS AF a gyors, gördülékeny és pontos videofókuszáláshoz

 

Az EOS 800D főbb jellemzői:

  • APS-C-re méretezett 24,2 megapixeles DSLR-képminőség
  • Optikai képkereső és Vari-angle érintőképernyő
  • Egyszerű vezeték nélküli képmegosztás okoseszközökkel
  • 45 pontos kereszt típusú autofókusz-rendszer, és a világ leggyorsabb2 Live View AF-üzemmódja
  • Rendkívül éles Full HD videók egyszerű készítése

 

Az EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM objektív főbb jellemzői:

  • Széles zoomtartomány (18-55 mm)
  • 61,8 mm hosszúság és mindössze 215 g súly
  • Négyfokozatú képstabilizátor
  • STM-autofókusz
  • Kiváló képminőség

 

A BR-E1 távkioldó főbb jellemzői:

  • Bluetooth®-csatlakozás
  • 5 méteres hatótávolság minden irányból
  • Kézreálló vezérlőgombok
  • Kép-, és mozgókép-rögzítés
  • Fókusz-, és zoomvezérlés

További Kamera

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés