Connect with us

technokrata

Magyarokkal forradalmasítaná az eszközeinket a Xerox

xerox

3DPrint

Magyarokkal forradalmasítaná az eszközeinket a Xerox

A nyomatott okos eszközök új generációját alkotja meg a Xerox

A Xerox kutatólaborjaiban az elmúlt évtizedekben számtalan, azóta világszerte elterjedt technológiát, terméket hoztak létre kezdve a számítógépes egértől a grafikus kezelőfelületig. Napjainkban újabb korszakalkotó fejlesztésen dolgoznak a vállalat szakemberei. A 3D-s nyomtatás lehetőségeit tágítva a PARC fejlesztői, Veres János programvezető irányításával az okos eszközök új generációjának megalkotásához alkalmazható nyomtatási eljárás megvalósításával foglalkoznak.

xeroxxerox

Jelenleg az elektronikával működő okos eszközök döntő részét mindenhol a meglévő merev sablonok alapján és fix alkotóelemek beépítésével gyártják le. A Xerox szakemberei ellenben olyan 3D-s nyomtatási folyamat kifejlesztésére koncentrálnak, ami az okos tinta használatával nem csupán változtatható színeket, formákat készít, hanem szabadon alakítható, elektronikus funkciókkal ellátott komponenseket is. A kutatók most azon dolgoznak, hogy kialakítsák a 3D-ben nyomtatható, rugalmasan formázható hibrid elektronikát. A nyomtatott áramkörök jelentik az elektronikai alkatrészek alapját, ezért azok flexibilissé tétele, formálhatósága, egyéni preferenciák szerinti tervezhetősége kulcsfontosságú lesz az új generációs okos szerkezetek jövőbeni gyártásához.

„Legyen szó telefonról, számítógépről, hordható berendezésekről, autóipari alkatrészekről, érzékelőkről, elemekről, vagy éppen akkumulátorokról a 3D-s nyomtatási eljárásunkkal a jövőben bármit képesek leszünk előállítani, az egyedi szempontok figyelembevételével, és mindezeket bármilyen komplexitással.” – fejtette ki Veres János, a PARC programvezetője.

 Szólj hozzá!

További 3DPrint

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle