Connect with us

technokrata

A L’Oreal 3D nyomtatott bőrön teszteli termékeit

3DPrint

A L’Oreal 3D nyomtatott bőrön teszteli termékeit

A francia kozmetikai cég az Organovoval kezdi meg együttműködését.

A L’Oreal már 2013 óta nem állatokon teszteli termékeit, hanem laborban előállított bőr mintákkal dolgozik. A hírek szerint a cég hamarosan a 3D nyomtatásban kiemelkedő Organovoval fog együtt dolgozni, hogy továbbfejlesszék és gyorsítsák a tesztelés folyamatát.

A vállalat már a 80-as évek óta növeszt bőrsejteket, és mára a 60 fős csapat csaknem 100 000 bőrmintát állít elő éves szinten, ami 5 négyzetméternyi tesztelhető bőrt jelent. Ezeket plasztikai műtét utáni donáció útján kapott emberi bőr mintákból növesztik, melyeket sejt méretűre bontva táplálnak a laborban.

Az új megoldás a Organovo NovoGen Bioprinting platformját használja majd, amivel jóval gyorsabb lehet a tesztelés. A berendezés két nyomtatófejet használ, melyek külön adagolják az emberi bőrsejteket és a hidrogél mátrixot, ami egybetartja majd a tesztlapokat.

A projekt egyelőre még a tervezés stádiumában van, de ha sikerül megvalósítani elképzeléseiket a jövőben minden kozmetikai cég vásárolhat a mesterségesen előállított bőrmintákból.Szólj hozzá!

További 3DPrint

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle