Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel a Kisállat Nyomkövetővel biztonságban tudhatjuk kedvenceinket

kisállat

Kütyük

Ezzel a Kisállat Nyomkövetővel biztonságban tudhatjuk kedvenceinket

Ezzel a Kisállat Nyomkövetővel biztonságban tudhatjuk kedvenceinket

Korom Gábor kutyatréner, a Tükör Módszer alapítója és a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet közösen hívja fel a figyelmet a szilveszteri petárdázás veszélyeire, melyhez a Telekom támogatóként csatlakozik.

A szilveszter évről-évre kritikus időszak a kutyák, macskák és gazdáik számára is.

Tavaly több mint ezer kutya ijedt meg annyira a szilveszteri petárdázástól, hogy elszökött otthonról, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez érkezett bejelentések szerint. A kétségbeesett gazdik ilyenkor a környéket járják, hirdetéseket helyeznek ki fákra, villanyoszlopokra, a Facebookon tesznek közzé felhívásokat a kedvenceiket keresve. Az állatok eltűnése, vagy ami még rosszabb, esetleges elvesztése, nagy szomorúságot okoz az őket szerető családoknak.

A Telekom a szilveszter közeledtével egy speciális, a kisállatok megtalálását segítő eszközt és hozzá tartozó tarifacsomagot emelt be a kínálatába. Maga az eszköz nem más, mint egy nyakörvre erősíthető nyomkövető, melynek segítségével egy alkalmazásban követhető a négylábúak pontos helyzete: az Alcatel nyomkövető GPS-helymeghatározó adatokat továbbít a gazdi okostelefonjára, amelyen pillanatok alatt láthatóvá válik, hogy éppen merre jár négylábú kedvencünk. Az applikáció segítségével virtuális kerítéseket is felállíthatunk: amint a kisállatunk kilép egy ilyen területről, az alkalmazás riasztást küld róla.

Az eszköz használatához szükséges adatmennyiséget egy speciális, úgynevezett Radar díjcsomagban kínálja a Telekom. A díjcsomag kiszámítható költség mellett és kedvező áron, havonta 590 forintért biztosítja a 32 kbit/ sec sebességű adatátvitelt, akár roaming helyzetben is. A díjcsomagot a Telekom kizárólag az általa forgalmazott Alcatel Kisállat nyomkövető eszközhöz kínálja.. További részletek és feltételek itt olvashatók.

 „A digitális világ ma már olyan lehetőségeket kínál, amelyekre korábban nem is gondoltunk volna. A GPS, ami a tájékozódásunkat segíti egy útvonaltervező alkalmazásban, a négylábú családtagok nyomkövetését is lehetővé teszi. A petárdaszezon közeledtével örömmel állítunk egy újabb hasznos digitális megoldást a családok szolgálatába, amelynek segítségével biztonságban tudhatók a házi kedvencek”

– mondta Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom márkakommunikációs igazgatója.

Idén Korom Gábor, a Tükör Módszer Alapítója és a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet közösen hívja fel a figyelmet egy sokakat érintő problémára, a szilveszteri petárdázás kisállatokra gyakorolt negatív hatásaira. Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart kutyát (56%) és hasonlóan sokan macskát (35%). Ők és a családtagjaik a potenciális érintettjei azoknak a szomorú eseteknek, amikor a petárdától megrémült kisállatok elszöknek és előfordul, hogy soha nem kerülnek elő újra.

„A szilveszteri petárdázás és tűzijátékok – a közvélekedéssel ellentétben – nem a balszerencsét űzik el, hanem a kutyákat”

– mutat rá Pintér Attila a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet képviseletében.

„Örülünk, hogy az év végéhez közeledve erre a problémára a Telekom jóvoltából is még több figyelem irányul. A petárdák okozta hangzavar miatt tavaly több, mint 1000 elveszett kutyáról kaptunk bejelentést a Facebook-oldalunkon. Véleményem szerint az ész nélkül petárdázók felelőssége egyértelmű, de egy szerető gazdinak kutya kötelessége mindent megtennie kutyája védelmében. Ez az eszköz pedig ebben segíthet neki, persze emellett fontos, hogy vigyázzon a kutyájára, és ne hagyja elkóborolni.”

“Korom Gábor szerint legjobb, ha beengedjük a kisállatokat a házba szilveszterkor. A kisállat radar nemcsak ebben az időszakban különösen hasznos: egy erdei kirándulás során eltévedő kutya keresésekor is jól jön, ha egy gombnyomással megnézhetjük az okostelefonon a kutya vagy cica helyzetét.”

Korom Gábor videóüzenete a gazdiknak itt nézhető meg.

Bővebb információ a kisállat radarról ezen a linken érhető el.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés