Connect with us

Hirdetés

technokrata

High-tech hajformázóval újít be a Dyson a hölgyek legnagyobb örömére

Dyson Airwrap

Kütyük

High-tech hajformázóval újít be a Dyson a hölgyek legnagyobb örömére

High-tech hajformázóval újít be a Dyson a hölgyek legnagyobb örömére

Hullámos és egyenes haj szárítására tervezett hajformázó eszköz, extrém hőhatás nélkül

A hajszárító sikere után hazánkban is bemutatkozik a Dyson szépségápoló technológiájának második darabja, a Dyson Airwrap hajformázó.

A hagyományos eszközöktől eltérően, amelyek extrém hő segítségével formázzák a hajat, az Airwrap légáram használatával teszi lehetővé a hullámokat és a simára szárított hajat egyaránt, amit otthon magunk is elkészíthetünk.

A Dyson mérnökei mindig a problémából indulnak ki, a hajformázó fejlesztésekor céljuk az volt, hogy egy olyan könnyen használható eszközt hozzanak létre, amellyel különböző frizurákat készíthetünk akár magunk is otthon. A mérnökök az aktuális hajformázó technológiákat tanulmányozva keresték a fejlesztésre szoruló pontokat. Ilyen volt az összekócolt haj, a hő okozta károsodás, valamint a gyenge és irányíthatatlan légáram.

Az Airwrap technológiája egy újszerű gondolaton alapszik. A készülék működése középpontjában ugyanis a Coanda-hatásként ismert fizikai jelenség áll, amely akkor fordul elő, amikor nagysebességű légáram halad végig egy felületen, és a nyomáskülönbségek következtében a levegő az adott felülethez kapaszkodik. Ezt az elvet kihasználva a Dyson aerodinamikai szakemberei csupán a levegő és a hő kombinálásával hoztak létre egy hajformázó módszert, amelyet a készülék a markolatban található digitális motor segítségével kelt. Ennek eredményeképp legyen szó fürtökről, hullámokról, simára vagy csak durván szárított hajról, a hajnak csillogó és természetesen dús hatást kölcsönöz, extrém hő okozta károsodás nélkül.

„Több mint 25 éve alkalmazzuk fejlesztéseink során a légáramokat. Alapvető technológiáink egyikét aerodinamikai szakértelmünk jelenti. – mondta James Dyson alapító és feltaláló az eszköz fejlesztéséről – A Dyson digitális motor segítségével a hő és a levegő egyedi kombinációja keletkezik, ami lehetővé teszi különféle frizurák elkészítését anélkül, hogy a haj extrém hőhatásnak lenne kitéve formázáskor.”

– tette hozzá a vállalat alapítója.

A Dyson mérnökökből és hajszakértőkből álló csapata a fejlesztés során arra törekedett, hogy megértse a hajat a gyökerétől a hajvégekig. A csúcstechnológiát képviselő hajlaboratóriumok megépítése után a csapat több mint hat évet töltött különböző hajtípusok és hajformázási szokások tesztelésével és kutatásával. Ennek során két fő vágyat és kihívást sikerült azonosítaniuk a hajformázás kapcsán:

  1. Vannak, akik dús és természetes hajat szeretnének. Ők gyakran lágy hajjal és kevés hajtömeggel rendelkeznek.
  2. Mások sima hajra vágynak, anélkül, hogy a sűrűségéből veszítenének. Nekik jellemzően göndör fürtjeik vannak és túl nagy a hajtömegük, ami megnehezíti a formázást.

A Dyson Airwrap hajformázót a cég szakértői által megalkotott V9-es digitális motor hajtja. A Dyson egyedülálló hajformázó hengereivel párosítva a motor lehetővé teszi a hajformázó számára az extrém hő nélkül történő formázást.

A hengeren lévő hat légnyílásból nagysebességű légsugár szóródik szét. Ez előidézi a Coanda-hatás néven ismert fizikai jelenséget, aminek segítségével formázáskor a haj rácsavarodik a hengerre.

A készülék formázókeféit szintén úgy tervezték, hogy azok kihasználják a Coanda-hatás előnyeit. A motor által létrehozott nyomás lehetővé teszi, hogy a légáram behatoljon a hajszálakba, hatékonyan szárítva azokat.

Minden hajtincsünk mentén hidrogénkötések alakulnak ki. Amikor a haj nedves, az lebontja a hidrogénkötéseket – vagyis visszaállítja a haj természetes állapotát és előkészíti a formázásra.

Miután kiválasztottuk a megfelelő kiegészítőt, az erőteljes légáram és a hőszabályozás kombinációja lehetővé teszi, hogy a hajat magas hőmérséklet nélkül is könnyedén formázzuk. Ezzel nem csak több időt takarítunk meg, hanem elkerüljük a haj összekuszálódását is.

Intelligens hőfokszabályozás:

A hajformázásnak nem feltétlenül kell a haj roncsolódásával járnia. A SupersonicÔ hajszárítóhoz hasonlóan a Dyson Airwrap hajformázó is intelligens hőfokszabályozással rendelkezik. Egy gyöngytermisztor másodpercenként akár 40-szer méri a hőmérsékletet, s ezen adatokat továbbítja a mikroprocesszor felé, ami szabályozza a készülék hőmérsékletét.  Ez segít gondoskodni arról, hogy a hajat ne érje extrém hő, ezáltal megóvja azt a károsodástól.

Tartozékok:

A Dyson Airwrap hajformázó három különböző változatban érhető el speciális tartozékokkal.

Előformázó szárító: Gyors, de szórt légáram segítségével előkészíti a hajat formázásra. Az összes hajtípusra tervezett tartozék ideális nedvességűre szárítja a hajat (érintésre nyirkos) a csavaróhengerek használata előtt.

Puha simító kefe: Célja, hogy az erőtlen, lapos hajat tartóssá, dússá tegye, miközben simára szárítja. A gömb végű sörték elősegítik, hogy a haj a kefén maradjon.

40mm Airwrap™ henger: Laza fürtök vagy hullámok készítéséhez vastagabb, durvább haj számára, amelynek van némi formája.

30mm Airwrap™ henger: Dús fürtök vagy hullámok létrehozásához, a legtöbb hajtípusnál. Dús fürtök akár erőtlen, vékonyabb szálú vagy egyenesebb hajból is. Sűrűbb fürtök azoknak is, akiknek a haja vastagabb, durvább, némi formával.

Kemény simító kefe: Egyenesebb stílus kevesebb göndör fürttel. Megzabolázza és elsimítja a rakoncátlan, vastagabb, durvább hajat, és egyenes, erős sörtéivel erős feszítést biztosít és rendezi a hajszálakat.

Kerek dúsító kefe: Dúsít és formáz. Ideális finomabb, vékonyabb szálú egyenes haj húzására és formázására.

Felszereltségek:

3 féle csomagban kapható a Dyson Airwrap hajformázó, függően attól, hogy milyen típusú a hajunk.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés