Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kicsi a hálózat, de erős: itt az új, fiatalos WiFi Mesh megoldás

Kütyük

Kicsi a hálózat, de erős: itt az új, fiatalos WiFi Mesh megoldás

Kicsi a hálózat, de erős: itt az új, fiatalos WiFi Mesh megoldás

A kategóriájában legkisebb mesh node-nak számító Multy U egyszerű telepítéssel és kezeléssel jutalmazza felhasználóit.

A tajvani Zyxel ma bemutatta a fiatalok számára tervezett Multy U eszközét, egy minden eddiginél kompaktabb és könnyen használható WiFi mesh megoldást.

multy-u-01_03_breathing_led_01

Nagy erő a kis csomagban

Az azonnal telepítésre kész Multy U mindössze 310 grammos egységei 12,3 x 12,3 cm méretűek és 3 cm szélesek, ezzel a legkisebb háromsávos mesh megoldás a jelenlegi piacon. A mérete, és a sima, kerámia-szerű külső különösen vonzó opció azok számára, akiket elriaszt a kevésbé tetszetős, túlméretezett node egységek otthoni elhelyezésének gondolata.

A kis mérete ellenére a Multy U-ban rendkívüli erő rejlik. Amíg a legtöbb mesh megoldás kétsávos, a Multy U háromsávos, a 2,4 és az 5 GHz frekvenciát egyaránt használja, valamint egy további 5 GHz sávot delegál a backhaul forgalom számára. A hat belső antenna akár 866 Mbps sebességgel képes adatot küldeni és fogadni, és 128 eszközt is fennakadás nélkül képes kezelni.

„A mesh hálózatokat eddig főként vállalatok és nagy házban élő családok számára ajánlották. Most viszont már a fiatalok, és a kisebb, egyszintes házban élők is ki tudják használni ennek a technológiának az előnyét”

– mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

A méret mellett egy újabb szembetűnő különbség az eszköz LED kijelzője, ami egyszerre funkcionális és stílusos – a változó színekkel a hálózat aktuális állapotát jelzik.

Első a kényelem: kétféle elhelyezési lehetőség és gyors telepítés

Minden node egység mellé két elhelyezési opció jár, egyenként kevesebb, mint egy perc telepítési idővel.

„A fiataloknak más prioritásai vannak a technológia és a hálózati eszközök tekintetében; nekik sokkal fontosabb a sebesség és a kialakítás. A Multy U-t speciálisan nekik fejlesztettük ki, az egyszerű, logikus és applikációra alapuló telepítéstől kezdve az okos LED kijelzőig.”

tette hozzá Treso Tamás.

Az egyik kihelyezési lehetőség egy kicsi, elegáns karamell színű bőrszíj, amivel a Multy U bárhova felakasztható. A másik pedig egy erős állvány, amely az eszköz aljából pattintható ki, és beépített mágnessel illeszkedik a helyére.

„A Multy U tervezésekor az járt a fejünkben, hogy vajon egy átlagos fiatal hogyan használná ezt az eszközt? „Ez a korosztály már rendkívül tudatos technológia-felhasználó, egyúttal jobban kedvelik azokat a termékeket, amelyek intuitívak, és azonnal telepítésre és vezérlésre készek.”

– folytatta Treso Tamás.

A Multy U hálózat egy iOS-ra és Androidra egyaránt elérhető alkalmazáson keresztül vezérelhető. Az olyan alap funkciók mellett, mint az intuitív, grafikailag támogatott installáció, sebességtesztek lefuttatására és értesítések beállításához is felhasználható. Képes a távoli menedzsmentre, a vendég WiFi hálózat beállításra és az alkalmazáson keresztüli tech-supportra is.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés