Connect with us

Hirdetés

technokrata

Futurisztikus kijelzőket mutatott be az LG a 2019-es ISE kiállításon

Kütyük

Futurisztikus kijelzőket mutatott be az LG a 2019-es ISE kiállításon

Futurisztikus kijelzőket mutatott be az LG a 2019-es ISE kiállításon

Átlátszó OLED-et, hihetetlenül vékony LED kijelzőket és üvegre simítható fóliaképernyőt is bemutat a vállalat Amszterdamban

Az LG Electronics (LG) a 2019-es, amszterdami Integrated Systems Europe (ISE) szakkiállításon, február 5. és 8. között mutatja be legújabb kereskedelmi kijelzőit. Az LG átlátszó OLED-kijelzőivel és változatos LED-termékeivel bármilyen tér lenyűgöző digitális környezetté alakítható át, a kijelzők által kínált üzleti szolgáltatások mindegyikét az ügyfelek igényeihez igazítva.

lg-transparent-oled-signage-02_46079227045_o

Európában először ezen a kiállításon lesz látható az LG elképesztő, 88 darab hajlítható Open Frame OLED kijelzőből álló hatalmas installációja, amely a vállalat standjának bejáratánál fogadja majd a látogatókat. Az installációt alkotó kijelzők, melyek akár egy egyméteres sugarú kör ívének megfelelően hajlíthatók, számos felülethez jól illeszthetők, így tökéletesen alkalmasak a valóban egyedi megközelítést igénylő üzleti felhasználásra. Az OLED-panelekből álló videofal olyan különleges természeti jelenségeket mutat meg elképesztő részletességgel, mint egy zúgó vízesés, egy fenséges gleccser, egy érintetlen erdő vagy épp egy tomboló hóvihar.

Az önmagában is kiállítási tárgyként megjelenő standbejárat mögött a látogatók az LG különleges, átlátszó OLED-kijelzőjét tekinthetik meg: egy olyan csúcstechnológiával készült terméket, amely sokkal inkább tűnik sci-finek, mint kézzel fogható valóságnak. A kirakatokba és galériák belső tereibe tervezett, 38 százalékban áttetsző képernyőn egyaránt futhat mozgókép vagy képgaléria, miközben a mögötte elhelyezett termékek is tisztán láthatók. Az átlátszó OLED Signage panelek az ún. nyílt keret dizájnnak köszönhetően csempék módjára helyezhetők el és kapcsolhatók össze, ezáltal jól használhatók az olyan nagy terekben, ahol — mint például egy autószalonban — a vásárlóval kialakított interakció az üzletkötés kulcsfontosságú eleme lehet.

Az LG elegáns, LAPE-sorozatba tartozó LED-termékeiben elkülönül a központi elektronika és a kijelző, az így kialakított ultravékony képernyők telepítése pedig még egyszerűbbé válik. A kisebb méretű, könnyű szerkezetű LDM (LED Display Module) készülék, amely szintén egy akár egy egyméteres sugarú kör ívének megfelelően hajlítható (domború és homorú formában is), könnyen installálható, akár beépítésre, akár felfüggesztésre van szükség. Az 1,5 és 2,5 mm közötti képponttávolságú, maximum 1000 nit fénysűrűségű LAPE-szériás LG kijelzők élénk képeket jelenítenek meg, legyen szó bármilyen beltéri környezetről, a bevásárlóközpontoktól, a konferenciatermekig.

lg-transparent-oled-signage-01_46941175942_o

Az LG LAA-szériás, 130 hüvelykes, 1,5 mm-es képponttávolságú, keret nélküli kijelzőjét közepes és nagyméretű konferenciatermekbe tervezték. A beépített hangrendszer révén a felhasználók külső hangszóró csatlakoztatása nélkül kommunikálhatnak és oszthatnak meg képeket partnereikkel. Egy opcionális szoftveres kiegészítéssel a kijelzőmegoldás a Crestron videokonferencia-rendszerrel is kompatibilis.

Az LG színezett, átlátszó LED-fóliája egy olyan üzleti megoldás, amely bármilyen méretű üvegfelületen használható, és szinte varázsütésre digitális kijelzővé változtatja az hétköznapi ablakokat és üvegfalakat. A maximum 73 százalékban átlátszó filmréteg használaton kívüli állapotban észrevehetetlen az üvegfelületen, amely a rásimított fólia ellenére is megtartja eredeti tulajdonságait. A kijelzőréteg maga öntapadós, de könnyedén eltávolítható bármilyen felületről anélkül, hogy ragasztónyomot hagyna maga után. A 24 mm-es pixeltávolságú kijelző a nagyarányú átlátszóság mellett is a színek széles skáláját képes megjeleníteni, így ideális számos célra a vállalati logó megjelenítésétől egészen a reklámfilmek lejátszásáig.

A 2019-es ISE kiállításon az LG egy 0,44 mm vékony, keret nélküli videofalat is bemutat, amely tökéletes színpontossága révén életteli és dinamikus képeket jelenít meg, bármilyen betekintési szög esetén is torzításmentesen. Az LG szabadalmazott webOS 3.0 operációs rendszerével a tartalmak létrehozása és kezelése is gyors és egyszerű. Ez a kijelzőmegoldás ideális az olyan helyszínekre — például irányítótermekbe, előadókba vagy bevásárlóközpontokba —, ahol többképernyős kialakításra van szükség.

lg-oled-falls_46941176032_o

Az LG egy érintőceruzával kiegészített, digitális 4K táblát is bemutat a kiállításon — az interaktív megoldás 86 hüvelykes mérete ellenére is 29 mm vékony. A készülék érintőkijelző-technológiája az LCD panelt és a védőüveget egy innovatív eljárással rögzíti egymáshoz, az így létrejövő rövidebb válaszidő révén még valósághűbb élménnyé válik a táblára írni. A készülék az egyetemi előadókhoz vagy a vállalati konferenciatermekhez ideális.

Szintén az ISE-n mutatkoznak be az LG IP-tanúsítványt szerzett kültéri kijelzőmegoldásai. Az 55XE4F modell ellenálló a vízzel és a porral szemben, valamint 64 százalékkal könnyebb és 37 százalékkal vékonyabb a korábbi 55 hüvelykes modellnél. Mindez lehetővé teszi, hogy a kijelzőt szinte bárhova — falra, a mennyezetre vagy akár állványra — felszereljék. Az edzettüveg-borításon egy törésálló réteg is helyet kapott, amely még erős behatás esetén is megvédi a panelt a súlyos sérülésektől.

Azok a legújabb generációs kereskedelmi kijelzőtechnológiák, melyeket idén az ISE kiállításon bemutatunk, kétségkívül a legelőremutatóbb innovációkat jelentik ma az iparágban. Az LG OLED- és LED-kijelzőiben megtalálható egyedi technológiákkal számos iparág számára kínálunk kiváló megoldásokat.” 

— mondta Lee Choong-hwoan, az LG üzleti megoldások üzletágának kereskedelmi kijelzőkért felelős vezetője.

Az LG csúcskategóriás üzleti kijelzői a RAI konferenciaközpont 12-es csarnokában, a 12-K90-es standon tekinthetők meg február 5-8. között, az amszterdami ISE kiállításon.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés