Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatta a világ első 5G chipkészletét a Huawei

Kütyük

Bemutatta a világ első 5G chipkészletét a Huawei

Kép: The Verge

Bemutatta a világ első 5G chipkészletét a Huawei

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Balong 5000

Az 5G felhasználás új korszakát indította el a Huawei Technologies.

A vállalat bemutatta a világ első 5G többmódú (multi-mode) chipkészletét, a Balong 5000-et. Az új CPU (központi feldolgozóegység) a piacon elérhető leggyorsabb szélessávú vezeték nélküli kapcsolatot nyújtja nemcsak az okostelefonok, de a hálózati eszközök számára is. A Huawei az 5G technológiájával minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a felhasználók számára: a szélessávú hálózaton akár három másodpercen belül letölthető egy 1GB-os HD videóklip, és az ultra nagy felbontású, 8K-s videók megtekintése közben sem akadozik a lejátszás. A gyártó a chipkészlet mellett bejelentette új 5G hálózatot támogató beltéri egységét, a Huawei 5G CPE Prót és a világ első 5G-s okostelefonját, melyet a gyártó a februári MWC-n (Mobile World Congress) mutat be a nagyközönségnek.

A Huawei hivatalosan is megnyitja az 5G korszakot. A Balong 5000 chipkészlet az 5G termékek számos fajtáját támogatja, így az okostelefonok mellett az otthoni szélessávú eszközöket, és más hálózati, illetve autóba telepíthető modulokat is.

Sokrétű funkciók egy helyen

A Balong 5000 kis méretével és széleskörű felhasználhatóságával egyetlen chipben támogatja a 2G, 3G, 4G és 5G eszközöket. Az új CPU-nak köszönhetően eddig nem tapasztalt, az iparágban egyedülálló letöltési sebesség segíti a felhasználókat az adatátviteli folyamatokban. A különböző üzemmódok közti adatcsere során az új CPU hatékonyan csökkenti az adatkésleltetést és az energiafogyasztást, ezzel jelentősen megnöveli a felhasználói élményt a kereskedelmi felhasználású 5G bevezetésének korai szakaszaiban. A Balong 5000 jelentős előrelépést jelent a Balong-sorozatú chipkészletek számára: a Sub-6 GHz-es tartományban a Balong 5000 4.6 Gbps letöltési sebességre képes, míg az mmWave spektrumban elérheti a 6.5 Gbps letöltési sebességet is – ez tízszer olyan gyors, mint a jelenlegi legjobb 4G LTE hálózatok letöltési sebessége.

A Balong 5000 az első olyan chipkészlet, amely egyszerre támogatja az SA (standalone – önálló) és az NSA (non-standalone – összevont) hálózati architektúrákat. A vállalat az NSA hálózatok esetében az 5G hálózati architektúra a már meglévő, legjobb 4G LTE hálózatokat használja fel, az SA hálózatok esetében pedig saját építésű és telepítésű architektúrával biztosítja a felhasználók hozzáférését az 5G-hez. A Balong 5000 rugalmasan képes kielégíteni a legkülönbözőbb technológiai igényeket: a hálózat okostelefonokkal, beltéri egységekkel és egyéb okoseszközökkel is kompatibilis.

A Huawei új chipkészlete a közlekedésben is új lehetőségeket kínál: a Balong 5000 az első olyan többmódú CPU, amely támogatja a Vehicle to Everything (V2X – jármű és más eszközök közötti) kommunikációt, alacsony adatkésleltetést és rendkívül megbízható megoldásokat kínálva az összekapcsolt járművek számára.

5G az otthonunkban

A Balong 5000 által működtetett Huawei 5G CPE Pro egyszerre támogatja a 4G és 5G vezeték nélküli kapcsolatokat. A beltéri egység segítségével az 5G hálózaton akár három másodpercen belül letöltődik egy 1GB-os HD videóklip, egy 8K-s videót pedig akadozás nélkül képes streamelni a készülék, ami az otthoni CPE eszközök (előfizetői végberendezések) számára új referenciaértéket jelent. Az otthoni felhasználás mellett a Huawei 5G CPE Pro-t kis- és középvállalkozások is használhatják szupergyors hálózati sebességek elérésére.

Az új Wi-Fi 6 technológiát felhasználva a Huawei 5G CPE Pro akár 4.8 Gbps letöltési sebességre is képes, ami azt jelenti, hogy egy jövőbeli okos háztartásban található összes készülék egyidejű internethasználata (okostelefonok, tv-k, okos háztartási gépek stb.) lehetséges anélkül, hogy a hálózat adatátvitele lassulna. A Huawei új 5G CPE-je az első olyan beltéri eszköz, amely támogatja a Huawei HiLink protokollokat, ezzel bevezetve az okos otthonokat az 5G korszakba.

„A Huawei 5G CPE Pro, melyet a Balong 5000 hajt, lehetővé teszi, hogy a fogyasztók gyorsabban és szabadabban érjék el a hálózatokat. A Huawei a chipek, készülékek, felhő eszközök és hálózatok terén integrált megoldásokat kínál. Ezekre az erősségekre alapozva, az 5G korszak vezetőjeként inspirált, intelligens felhasználói élményt nyújtunk a fogyasztóink számára világszerte, az életük minden területén”

– mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának igazgatója.

A Huawei Technologies már 2009-ben megkezdte kutatási-fejlesztési tevékenységét az 5G területén, jelenleg pedig az egyetlen olyan iparági szolgáltató, aki végfelhasználói 5G rendszereket képes biztosítani. A vállalat több mint 5700 mérnöke, köztük ötszáz 5G szakértő dolgozik a technológia kutatásán és fejlesztésén a Huawei tizenegy innovációs központjában világszerte. A beltéri 5G technológiák bejelentését követően a vállalat újabb csúcsfejlesztés bevezetését tervezi: az idei Mobile World Congress-en bemutatja a világ első 5G támogatott, Balong 5000 által működtetett okostelefonját.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés