Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megkapta az engedélyeket az első hazai fejlesztésű önkiszolgáló pénztárgép

Kütyük

Megkapta az engedélyeket az első hazai fejlesztésű önkiszolgáló pénztárgép

Megkapta az engedélyeket az első hazai fejlesztésű önkiszolgáló pénztárgép

A Laurel fejlesztése nem csupán a munkaerőhiányra jelenthet megoldást, hanem elérhető választás a fejlődésben és zökkenőmentes kiszolgálásban érdekelt, kisebb üzletek számára is.

 1955. augusztus 27. – ezen a napon nyitották meg Budapesten az első, önkiszolgáló rendszerben működő csemegeboltot. A lépés ésszerű volt és innovatív – nem oldhatott meg minden problémát, amit a kereskedelemben tapasztaltak a vásárlók, de jelentős előrelépés volt például a pénztáraknál és pultoknál kígyózó sorok felszámolásának terén. 63 év telt el azóta, ám a fejlődés nem áll meg: a Laurel A232-es számon megkapta az engedélyt az első, hazai fejlesztésű önkiszolgáló rendszerének bevezetésére.

A rendszert a magyar igényeket felmérve, a hazai vásárlói szokásokat elemezve, a hazai piacra fejlesztették ki a Laurel szakemberei, ennek ellenére máris nagy nemzetközi érdeklődés van iránta. A LAURA-SSC néven futó, önkiszolgáló kassza a nemzetközi rendszerek árának töredékéért érhető el, így már semmi akadálya annak, hogy széles körben elterjedve megszűnjenek a pénztáraknál gyakran előforduló hosszú sorok. A megoldás alapja a kereskedők által már jól ismert, több mint 5 ezer kasszán futó Laura kasszaszoftver, amelyben közel 25 év szakmai tapasztalata és a világ vezető kasszamegoldásainak tudása tükröződik.

Az első, kizárólag hazai fejlesztésen alapuló önkiszolgáló pénztárgép immáron lehetővé teszi, hogy a hipermarketek mellett akár kis és közepes méretű boltok is a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák vásárlóik kiszolgálásakor.

Fontos lépés ez, hiszen a technika fejlődése nem áll meg, és ezen fejlődés eredményeit mostantól nem csupán a legnagyobbak élvezhetik. Az önkiszolgáló pénztárgépek használatával növekszik a kasszazóna sebessége, úgy, hogy közben a súlyos munkaerőhiányra is megoldás születhet, főleg, hogy egy hagyományos kassza helyére két új fejlesztésű önkiszolgáló kassza is elfér.

A Laurel Számítástechnikai Kft. megoldása platformfüggetlen, bármilyen rendszerhez illeszthető, ráadásul a hatósági engedély kiadásának köszönhetően máris rendelhető. Az egy önkiszolgáló kasszára jutó üzemeltetési költség töredéke a hagyományos pénztárénak. Ezzel az üzlet tehermentesítheti a dolgozót, a felszabaduló szaktudás és kapacitás pedig más területen hasznosítható.

A szerkezet kis helyigényű, bevezetési ideje lényegesen rövidebb, mint a hagyományos rendszereké. Használata biztonságos: felszerelhető kamera- és áruvédelmi rendszerrel egyaránt, ami a beépített ellenőrző mérleggel kiegészülve kontrollálhatóvá teszi az értékesítés folyamatát.

A fejlődés tehát – ami esetünkben magyar fejlesztést jelent – itthon sem elérhetetlen, még a kisebb üzletek számára sem.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés