Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így lehet megszerettetni gyermekeinkkel a programozást, ráadásul a pénztárcánk sem fog sírva fakadni

Kütyük

Így lehet megszerettetni gyermekeinkkel a programozást, ráadásul a pénztárcánk sem fog sírva fakadni

Így lehet megszerettetni gyermekeinkkel a programozást, ráadásul a pénztárcánk sem fog sírva fakadni

A gyermekeknek kódolást tanító drag-n-drop interfész csak egyike annak a számtalan technológiai projektnek, amely elég olcsó és egyszerű ahhoz, hogy egy átlagos család is megvásárolhassa a gyerekeinek.

A 2018-as CES (Consumer Electronics Show) startup cégekre fókuszáló területén találkozhattunk a Raspberry Pi mini pc egyik variánsával, amely érintőképernyőjével és remek grafikájával segíti majd a gyermekeket elmélyedni a technológia világában. Remélhetőleg az ilyen eszközökkel elég gyermeket állítunk a technológia pozitív oldalára, és ez biztonságot jelenthet mindannyiunk számára – hiszen, ha ezt tesszük, jobb eséllyel kevésbé kell védekeznünk a későbbi támadásaik ellen. Az ESET különféle programokon keresztül készíti fel a fiatalokat a jövő technológiáira, hogy megvédhessék digitális életüket az egyre fejlettebb fenyegetések ellen.

 

Manapság találkozhatunk olyan mesterséges intelligenciával felvértezett eszközökkel, amelyeket rákapcsolhatunk olyan apró számítógépekre is, mint a Raspberry Pi, így a szokásostól eltérő fejlesztési és tesztelési lehetőségeket kaphatunk, illetve ezek elég erősek ahhoz, hogy egyszerre futtassanak operációs rendszert és támogassák a tanulást segítő hardveres fejlesztéseket. Ezek segítségével működtethetünk olyan reléket, amelyek ki- és bekapcsolják otthoni eszközeinket, vagy egy LIDAR szenzor révén érzékelhetjük a számítógépeket körülvevő eszközöket, illetve robotot is irányíthatunk egy Raspberry Pi géppel. Ezek a rendszerek annyiba kerülnek, mint egy jobb típusú gyermek kerékpár, és rengeteget segíthetnek egy későbbi technológiai karrier felépítésében.

Az egyik oka annak, hogy a fiatalok mégsem érdeklődnek nagy számban a technológiai karrier iránt, az lehet, hogy a gyermekek ugyan kapcsolatba kerülnek a magasabb szintű technológiával, azonban ezek mélyebb értelmezése távolinak, kevésbé hozzáférhetőnek tűnhet számukra. Manapság már léteznek a kódolást iskolarendszerben oktató képzések, ahol a hallgatók saját érdeklődésük szerint, videók és oktatóanyagok alapján készíthetnek menőbbnél menőbb dolgokat. A 2018-as CES kiállításon számtalan apró modullal találkozhattunk, amelyek a jövő nagy fejlesztéseiben játszhatnak fontos szerepet. Ezt a trendet követve a fejlesztők következő generációja kapukat dönthet majd le.

Az ESET a Cyber Boot Camp és a Securing Our eCity projektjeivel rengeteg energiát fektet az új generáció támogatásába és oktatásába, hiszen fontosnak tartja, hogy a mai gyerekek megtanulják megvédeni magukat a jövőbeli támadásokkal szemben. Ehhez azonban a gyerekeknek először meg kell ismerniük ezeknek a technológiáknak a működését. Magyarországon például a Hello World táborok kapcsán találkozhatnak a gyerekek az ESET szakembereivel, de számos oktatási intézményben is tartanak előadásokat a biztonságos digitális világ témakörében.

Azok a gyerekek, akik korán elkezdenek érdeklődni a technológia iránt és ehhez segítségként megkapják a megfelelő eszközöket is, hosszú utat járhatnak be ezen a pályán és élvezetes dolgokat fejleszthetnek majd.  A Raspberry Pi platform alapítója oktatási területről indult, így hisz abban, hogy a tanulásban úgy segíthetjük a legjobban a gyermekeket, ha a problémákat lefordítjuk az ő nyelvükre.

Ha elég gyermek érdeklődik a technológia etikus oldala iránt, úgy nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. Ha azonban a tudásvágyukat nem tereljük az etikus felhasználás irányába, akkor a jövőben könnyen olyan veszélybe kerülhetünk, amelyben talán éppen ellenük kell majd védekeznünk.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés