Connect with us

technokrata

Minden paranoiás, összeesküvés-elméletes álma ez az új gadget

nope_webcam_security_shield

Kütyük

Minden paranoiás, összeesküvés-elméletes álma ez az új gadget

Minden paranoiás, összeesküvés-elméletes álma ez az új gadget

Mennyivel elegánsabb, mint egy Spongya Bob-os matrica a webkamerán!

Stílusos, egyszerű és nem is drága. Persze az előállítási árához képest biztosan legalább tízszereséért árulják ezeket a cuccokat, de valamiért mégis nagyon jó ötlet ez az egész.

c5c6a405d46a31cf23b1cdc38c16c023_original-1

Kezdődött a történet, amikor Mark Zuckerberg egyik fotóján millióknak tűnt fel, hogy le van ragasztva a laptopján a webkamera. Egyből felmerül az emberben a gyanú, ha egy ekkora guru is lematricázza a kameráját a gépén, akkor abban már lehet valami! Sokáig azt gondoltam teljesen fölöslegesen gyártom az elméleteket arról, hogy hogyan figyelnek meg szerény hajlékomban, de amikor az elbocsátott FBI fővezér James Comey is azt tanácsolta (derül ki a HVG cikkéből), hogy ragasszuk le a kamerát, már nem kételkedtem tovább.

nopemainlow

A Nope a világ legegyszerűbb dolga, egyszerűen eltakarja a kamerát, blokkolja a hang ki/bejáratokat, mindezt a legnagyobb eleganciával. Annyira népszerű lett a kickstarteren a cucc, hogy már több mint a tripláját elérték a kitűzött összegnek.

Árak:

  • Mikrofon/jack dugasz – 10 USD (~ 2.600 HUF)
  • 3 darabos kamera blokkoló készlet – 15 USD (~ 3.900 HUF)

Zseniális, hiszen a gyártás körülbelül a tizedéből megáll, a többi pénzt a stílusért fizetjük, illetve az ötletért, ami nem nekünk jutott eszünkbe. (sajnos) Novembertől szállítják is a termékeket, ha minden igaz!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle