Connect with us

technokrata

Igen, hír igaz, meleg van. Itt van pár tipp, hogy elviselhetőbb legyen

heat_wave_refresh_it_with_water

Kütyük

Igen, hír igaz, meleg van. Itt van pár tipp, hogy elviselhetőbb legyen

Igen, hír igaz, meleg van. Itt van pár tipp, hogy elviselhetőbb legyen

Összegyűjtöttem 7 kütyüt, amivel átvészelhetőbbek kicsit a hőhullámok

Ahogy azt az időképen is olvashattuk, meleg van. Miután a jó tanácsot is megnéztük és lenge öltözéket választottunk ráébredtünk, hogy ez nem lesz elég ahhoz, hogy a nyári hőhullámokat leküzdjük.

 

Léteznek azonban olyan kütyük, készülékek és egyéb használati tárgyak, melyek megkönnyíthetik ezt a borzalmas időszakot, amit októbertől májusig amúgy nagy sóvárgások közepette fogjuk visszasírni a kötött pulcsinkból a kandalló elöl.

 

#1 – Az 1.0-ás alap az álló ventilátor, amit szinte bármilyen nagyáruházban beszerezhetünk. Egyszerűen összeállíthatóak és egy kicsit megmozgatják az állott levegőt a szobában, de azért csodát ne várjunk, pólót így sem lehet majd felvenni. Nagyobb testvérei vízpárát is tudnak lövellni, de speciel én nem örülnék neki, ha az összes elektromos cuccomat összespriccelné…

standing-fan-3d-model-obj-fbx-blend

#2 – Ha bátrabbak vagyunk és pénztárcánk engedi (vagy egyszerűen nem bírjuk tovább), akkor jöhet a jól bevált légkondi. Persze most első körben nem arra gondoltam, hogy hívjunk szerelőt és akkor mehet a lakás szétverése, hanem egy kis gurulós, szekrény szerű hordozhatóra. Ezek nagyon rendben vannak általában, a baj annyi lehet, hogy 100.000-nél indul az ‘értelmes’ kategória, sok áramot esznek, illetve azért van zaja rendesen, de cserébe le tudja hűteni a szobát, ahol van.

imageservice

#3 – Ha semmi nem válik be, jöhet a klasszik téglalap/kör alakú gyerekmedence. Nem csak lurkók használhatják ám, hanem egészséges felnőttek is belevethetik magukat egy kis áztatásba. Már itt a lakásban is nézegettem, hogy mit kellene arrébb tolni ahhoz, hogy elférjen a medence a TV előtt, de ennyire még nem voltam bátor. Ha mégis megtörnék és megcsinálnám, természetesen fotódokumentációval közölni fogom.

617j8d2st5l-_sl1100_

#4 – Ha mégis ki kell mozdulnunk lakhelyünkről, akkor hordozható cuccok kellenek. Az egyik legizgibb ilyen cucc Urban Outfitters Misting Fan-je, ami egy olyan hordozható mini ventilátor, amit fel tudunk tölteni vízzel így párát is locsol ránk működés közben.

mistingfan

#5 – Ha viszont nincs lehetőségünk fújkálni magunkat ventilátorral, de gyorsan muszáj valahogy enyhíteni a helyzeten, akkor a Gomake Ice Towel törölközője lehet a megoldás. Ez olyan anyagból készült, ami ha vizes lesz, extrán hideg tud maradni, így a sima vizes törölköző elvén működik, csak annál sokkalta jobban le tudja hűteni a testünket, mindemellett könnyen hordozható.

cooltowel

#6 – A ‘Gel’O Cool Pillow Mat’ egy olyan párna, ami hideg marad. Ilyen melegben már fabatkát sem ér, ha megfordítjuk a párnát a hideg oldalára, hiszen nincs neki. Erre nagyon jó megoldás lehet ez az érdekes párna és segíthet lehűlni, legalább alvás közben egy kicsit.

gelocoolpillow-1

#7 – Végül ne feledkezzünk meg háziállatainkról sem, a Guardian Gear Cooling Pet Coat az előző párna működési elvén alapulva hűvösen tartja ebünket, bár kétséges, hogy a házi kedvencek ennek mennyire örülnek!

cool-coat-george-large

A lényeg, hogy ha lehetséges ne tartózkodjunk tűző napon sokáig, kenjük be magunkat napvédővel, illetve folyamatosan hidratáljuk magunkat, mert nagyon komoly következményei lehetnek a súlyos folyadékvesztésnek.

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd