Connect with us

technokrata

Robot hozza házhoz a vacsorát

concept-fullbleed

Kütyük

Robot hozza házhoz a vacsorát

Robot hozza házhoz a vacsorát

Igen. Odagurul, SMS-t küld, hogy megérkezett majd angolosan távozik.

Egy robot ami házhoz hozza a pizzát? Miért is ne lehetne igaz! Angliában egy Starship névre hallgató cég már le is gyártotta a kis Mars-járóra emlékeztető 6 kerekű robotot, amely egyelőre még nem önjáró. Távirányítással működik, kamerák segítségével egy vezérlőből.

starship-robot

Amint elkészül az étel, A robot hőálló rekeszébe rakják és már indulhat is a kiszállítás. Amikor a távirányítású robot megérkezik a címre, üzenetet küld az irányítója, az étel-szállítmány megérkeztéről. Az ehhez tartozó telefonos app segítségével tudjuk kinyitni a robotot (nehogy valaki más eltulajdonítsa a csípős csirkénket).

Ennek az egésznek mi nagyon örülünk és jópofának tartjuk, hiszen imádjuk az ilyen menő megoldásokat, ám ha ételkiszállítók lennénk, annyira biztosan nem tetszene a dolog. Sajnos ez is munkahelyeket fog megszüntetni abban a pillanatban, amikor önjáróvá válik a dolog, bár egyelőre nehéz elképzelni, ahogy a vidéki földutakon mindenféle probléma nélkül közlekedik a kis robot. Valószínűleg sokáig csak belvárosi lokális mulatság lesz belőle!

 

forrás: TheVerge

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle