Connect with us

Hirdetés

technokrata

A sport fülhallgatók átvették az piacot!

Kütyük

A sport fülhallgatók átvették az piacot!

A sport fülhallgatók átvették az piacot!

A ZAGG vezető okostelefon és táblagép kiegészítőket gyártó vállalat fogyasztói felmérést készített az amerikai lakosság fej-, illetve fülhallgató használati szokásairól. A kutatásból kiderül, hogy az okostelefon felhasználók többsége több készülékkel is rendelkezik, és leggyakrabban testmozgás közben használja a legnépszerűbb mobil kiegészítőt.

Megjelent a ZAGG okostelefon és táblagép kiegészítőket gyártó vállalat friss kutatása az amerikai fogyasztók lakosság fej-, illetve fülhallgató használati szokásairól. A „Mobile Accessories Customer Survey” című felmérés szerint az amerikai okostelefon-felhasználók nagyobbik része több fejhallgatóval is rendelkezik, és hetente akár összesen hét órán keresztül használja ezeket.

443_9_coda_wireless_earbuds_-_gold-2

A megkérdezettek leggyakrabban szabadban végzett tevékenységekhez használnak fülhallgatót, mint a gyaloglás, futás, kocogás, de a gyakori az otthon pihenés közben történő felhasználás is, elsősorban abban az esetben, ha nem szeretnék zavarni a környezetüket.

A kutatásból az is kiderül, hogy az amerikai fogyasztók a felhasználás céljának megfelelően választanak különböző típusok között. A sporttevékenységek során használt termékek esetében alapkövetelmény a biztosan rögzíthető, jól illeszkedő kialakítás, illetve a nedvességállóság. A megfelelő fülhallgatópárna mellett a legfontosabb elvárás, hogy a készülék vezeték nélkül csatlakoztatható legyen a lejátszóhoz. A kutatás arra is rákérdezett, hogy miként tájékozódnak a vásárlás előtt álló fogyasztók. A válaszokból kiderült, hogy az internet a leghasznosabb információforrás, és a felhasználói visszajelzések elolvasása fontos tényező az új fejhallgató kiválasztásának folyamatában.

 

Milyen fülhallgatót használunk és mennyibe kerül?

Az elmúlt néhány évben számos új fülhallgató típus jelent meg a piacon. Jelenleg az üzletek polcain a hagyományos, a fülre illeszkedő, a hallójárati, és a teljes fülkagylót lefedő típusok között lehet válogatni. A fülhöz történő illesztés különböző típusai mellett a fejhez való rögzítésre is különböző megoldásokat kínálnak a gyártók. A leggyakoribbak a fülklipszes és a nyakra akasztható változatok. A kialakítás mellett vásárláskor válaszhatunk vezetékes, vagy vezeték nélküli Bluetooth-on csatlakoztatható modellek közül.

A ZAGG felmérése azt mutatja, hogy a piacot elsősorban a hagyományos fülbe helyezhető készülékek mozgatják. A kutatásban résztvevők 54%-a mondta, hogy rendelkeznek ilyen típusú készülékkel. Ugyanakkor nagyon népszerűek a közvetlenül a hallójáratba helyezhető, és a fülkagylót lefedő kialakítások is, amelyeket a válaszadók 42, illetve 24%-a használt a kutatás időpontjában.  A felmérésből kiderül, hogy a fülhallgatók a 18-44 éves korosztályban a legnépszerűbbek, illetve, hogy vásárláskor a fogyasztók számára a legfontosabb szempont a kényelem (51%), a kialakítás (49%), és a hangminőség (45%).

 

A sport fülhallgatók meghódítják a piacot

A sport fülhallgatók értékesítése folyamatosan nő, a piaci adatok szerint az összes eladott készülék mintegy 20%-át teszik ki. A sportos fejhallgató modelleket elsősorban gyalogláshoz, futáshoz, edzéshez vagy kerékpározáshoz, de 10-ből 9-en sportoláson kívüli célokra is használják. A sport fülhallgatókat vásárló felhasználók elsősorban a könnyű súlyt, és a biztonságos rögzíthetőséget keresik.

A okostelefon és táblagép kiegészítőket gyártó ZAGG IFROGZ márkája számos innovatív audió terméket kínál a fogyasztóknak. A vásárlók válogathatnak a vezetékes és az egyre népszerűbb vezeték nélküli Bluetooth megoldások között, például az IFROGZ legújabb Coda Wirless termékcsaládjának kínálatában.

image002-1

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés