Connect with us

technokrata

A Sony sajtótájékoztatóján jártunk!

20170302_160540

Kütyük

A Sony sajtótájékoztatóján jártunk!

A Sony sajtótájékoztatóján jártunk!

Oled TV, rezgő képernyő, stabilizátoros akciókamera, fényképezők, audióeszközök,

Tegnap a Sony sajtótájékoztatóján voltunk hivatalosak, mely ismét nagyon izgalmasnak bizonyult. Egy összefoglaló előadást követően kisebb csoportokra szedték a csapatot, hogy akár egyesével is ki lehessen próbálni a termékeket. Ez nagyon szimpatikus volt, hiszen úgy lehet a leginkább megérteni és véleményezni ezeket az eszközöket, ha azokat meg is lehet fogni.

A rövid összefoglaló után a legizgalmasabbnak az Sony legújabb OLED TV-je tűnt, mely olyan hangsugárzó rendszerrel rendelkezik, amilyet még nem láthattunk eddig. A hang rezgéseit a képernyő felülete adja át úgy, mint a hangszóró membránja, ezáltal tökéletes tér érzetünk lesz, hiszen ténylegesen pontosan ott szólal meg a hang, ahol a képi esemény történik. Emellett az állítható hátsó állványba szerelt mélysugárzó tökéletesen egészíti ki a képernyőn keresztül érkező magasakat, sokkal jobb hangzást biztosítva mint az eddigi készülékeknél.

20170302_165248

Emellett új processzort is készítettek, ami nagyon nagy mértékben megszűri a képi zajokat, ezzel a színeket tökéletesítve szinte valósághű képet kapunk, sokszor még színesebbet is! Az XE szériás 2017-es Sony TV-k szinte mindegyike tartalmazza ezt az új processzort, nem csak óriás méretű készülékekben lesz elérhető.

Ami még érdekesség volt a LedTV palettán, hogy egyre jobban ügyelnek a hátsó dizájnra is olyannyira, hgy szinte minden eltüntethető rajta műanyag burkolatokkal

20170302_164712

Eztán következtek a kamerák, és fényképezők.

Itt is sokszínű prezentációkat láthattunk, de a nagy része leginkább a profi fotósoknak szólt a legújabb Fe 85mm F1.4 GM lencsét ki is lehetett próbálni, illetve bemutatták a szem-autófókusz funkciót, mely tökéletesen rá tud fókuszálni a szemre, mindezt egy pillanat alatt, így sosem lesz életlen.

A hétköznapi felhasználók számára is volt érdekesség, pl. az  RX 100-as illetve az Alfa 6500. Utóbbival demonstráltak ultra-slowmotion videó készítést is, ami akár otthoni felhasználásban is érdekes lehet sporteseményeknél, vagy bármi aktív tevékenység rögzítésénél

Emellett a Sony sportkamerája is lenyűgöző volt, főleg a stabilizátora. Nagy kilengésű mozgás esetén is képes szinte teljesen egyenesen megtartani a képet, és mindezt mechanikusan teszi, tehát nem szoftveresen, ami azt eredményezi, hogy 4k felvételnél sem fog lassulni a dolog.

d7d272f2a8cd0e9209531bdc6ac5e65d

Végül az audióeszközök következtek, ahol megismerkedhettünk az Extra Bass családdal, ami a Sony legújabb fejhallgató/fülhallgató/hangszóró szériája.

Ugyebár legtöbbször a mélyek kezelésével van probléma mindhárom téren, ezért is gondolta a Sony, hogy ebbe az irányba fog elmenni és konkrétan az alacsonyabb frekvenciákra fektet nagyobb hangsúlyt. Mégis a legjobban a Sony “agyba-dugós” fülhallgatója nyerte el leginkább tetszésünket, pontosabban a Sony XB70BT, mely pofonegyszerűen kezelhető, akár 24 óra zenehallgatást tud biztosítani 2,5 óra töltés után. Kényelmes viselet, és nagyon komoly zenei élményt okoz az Extra Bass funkcióval.

20170303_144141

Mindent egybe vetve nagyon izgalmas és új ötletekkel állt elő a Sony, melyek ténylegesen hasznosak lehetnek a mindennapjainkra nézve, illetve szebbé és érdekesebbé téve azokat.

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd