Connect with us

technokrata

A Nokia legfrissebb bejelentései az MWC-n

noki

Kütyük

A Nokia legfrissebb bejelentései az MWC-n

A Nokia legfrissebb bejelentései az MWC-n

Élő közvetítésben mutatja be az óriáscég legújabb zászlóshajóit

Az első érdekessége az előadásnak, hogy a Nokia OZO kamera lehetővé teszi, hogy VR szemüveg segítségével gyakorlatilag a színpad elejéről nézhető végig az egész műsor. Ezt a technológiát tervezik bevezetni komolyabb közvetítéseken, mint pl.: Elnökök beiktatásánál, futball mérkőzések döntőinél, vagy akár a Pápa beszédénél.

nokia_-ozo

Ezután az egészségügyre tért ki Brad Rodrigues a Nokiától. A Withings céggel való közös együttműködéséről beszélt és az egészségünk figyelésének, illetve megőrzésének fontosságáról. Ezután a Withings szóvivője bemutatott egy olyan analog karórát, melybe bele van építve egy digitális pulzusmérő, aminek letisztult dizájnja és meglepő egyszerűsége kiemelkedően praktikussá teszi versenytársaival szemben. Emellett piacra dobnak még okos-mérleget, mely telefonos applikációval és Wi-Fi segítségével segít nyomon követni súlyunk változását. Ugyanez igaz lesz egy teljesen új lázmérőre is, amely segít abban, hogy egy pillanat alatt 2-3 mp-es érintéssel megtudhassuk van-e éppen hőemelkedésünk, vagy lázunk. Gyakorlatilag ez az összes eszköz kezelhető lesz egy közös applikációban, mely segít egészségünk megtartásában, és az orvosoknak is segít a pontos kórképünk megalkotásában.

nokia-okosra

Mint azt gondoltuk, az MWC egyik legfontosabb témája az 5G-lesz, melytől nagyon sokat várnak nem csak az általános kommunikáció gyorsulását, hanem új lehetőségeket is rejt magában a fejlődés, pl.: önvezető autókat, gyors-kommunikációs orvosi eszközök fejlesztését stb.

A HMD alapítója bejelentette partneri szövetségét a Nokiával, akik az óriáscég legújabb telefonjait és tabletjeit fogják fejleszteni, amely egy teljesen új fejezetet nyit a Nokia életében.

A Nokia továbbá büszkén jelentette be, hogy végre ők is átálltak az Android rendszerre, emellett leszögezték, hogy nagymértékben odafigyeltek a dizájnra, kezelhetőségre, a kamera minőségére és az árra is, hogy elérhető áron jelenjenek meg a legújabb készülékek mindenki számára. Egyértelműen a mindennapi funkciókra és használatra fektették a hangsúlyt.

Minden új Nokia Androidos okostelefon el lesz látva a google asszisztensével, hívta fel a figyelmet a Google szóvivője, emellett szintén büszkék arra, hogy a Nokia 6-ra 1,3 millióan regisztráltak elő és 23 másodperc alatt lett ‘Sold Out’ Kínában, ennek örömére minden telefonjuk nemzetközi szinten elérhetővé válik még idén.

Íme a bemutatott készülékek és 1-2 fontosabb specifikáció:

Nokia 6

 • Kijelző: 5.5 inch full HD
 • A kijelzője optimalizált napfényhez
 • ‘Dolby Atmos audio solution’ kezeli a hangot, mely több egy egyszerű hangszórónál, akár térhatást is tud kelteni.
 • 229 EUR-ba fog kerülni az alapkészülék

Nokia 5

 • Sokkal kompaktabb mint az előző
 • 2 inch-es kijelző
 • Aluminium ház
 • 5 színben lesz elérhető:

nokia-5-szinek

Nokia 3

 • 139 EUR-s alapár
 • Aluminium ház
 • 5 inch-es kijelző
 • Az előlapi kamera 8 mp-es, ráadásul széles látószögű

3-nokia-telefon

Ezután jött a 3310-es készülékkel kapcsolatos hype kielemzése:

Több millióan emlékeznek jóérzéssel az első Nokiájukra, mely szinte mindnyájunknak a 3310 volt. A legtöbb rajongó az új generációból származik és ez nagy örömmel tölti el a céget, ezért egy meglepetéssel is készültek mára: A snake visszatér nem is akárhova, hanem a Facebook Messenger-be. Végre újra élvezhetjük az egyszerű felületű, ám de sok órát felemésztő játékot anélkül, hogy elő kéne bányásznunk az ezeréves telefonunkat.

És végül, de nem utolsó sorban bemutatták a 3310 legújabb verzióját:

Nokia 3310 (új)

 • 22 óra beszélgetési idő
 • 1 hónap stand by egyszeri feltöltéssel
 • Snake játék
 • Az összes régi Nokia csengőhang

És végül a 4 zászlóshajó, mely kapható lesz világszerte:

mind-a-4

 

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd