Connect with us

Toughpad az űrben!

maxresdefault

Kütyük

Toughpad az űrben!

Toughpad az űrben!

A gépeket 34.000 méter magasra vitték fel a kísérlet során, mínusz 67 °C-os hidegnek voltak kitéve

A Panasonic Toughpad-táblagépek megjárták a világűrt és a földetérés után is tökéletesen működtek, miután több mint 400 km/órás sebességgel zuhantak a Föld felé.

A speciális körülményekre gyártott Panasonic Toughpad-táblagépek és kézi készülékek híresek tartósságukról, azonban eddig ez volt az első olyan próba, amelynek során két készülék is üzemképesen túlélte a sztratoszférában tett utazást.

space-1

A kísérlet során egy-egy bekamerázott meteorológiai ballonra szerelte fel a Panasonic és a Sentintospace csapata a Toughpad FZ-N1 kézi készüléket, valamint az FZ-G1 táblagépet, majd két külön út keretében több mint 34.000 méterre engedték fel őket. A készülékek túlélték a mínusz 67 °C-os hőmérsékletet is, majd a ballonok felrobbanása után több mint 400 km/h-s sebességgel száguldottak a Föld felé.

fz-g1

space-3

Armstrong-vonal felett

 

„A kísérlet előtt a mérnökeinek nem volt hasonló tapasztalatuk, hogy a Toughpad-táblagépek túlélik-e ezt az extrém tesztet”

– mondta Jon Tucker, a Panasonic Computer Product Solutions európai termékmenedzsere.

 

„Olyan távol jutottak ezek a gépek,, amely a transzatlanti járatok szokásos repülési magasságának háromszorosa. Ezt az Armstrong-vonal feletti magasságot egyetlen ember sem élné túl nyomáskiegyenlítés nélküli öltözetben. A készülékeink pedig csak ezután kezdtek el visszazuhanni a Földre – a ballonok felrobbanása után. Néhány ütést és karcolást leszámítva mindkettő tökéletes, működőképes állapotban vészelte át a kalandot, és folytatta a felvételek készítését.”

fz-n1

A Panasonic Toughpad-készülékeket a Sentintospace munkatársai, Dr. Chris Rose és Dr. Alex Baker indították útnak.

A cég alapvetően különböző tárgyak sztratoszférába juttatásával és a kísérletek lefilmezésével foglalkozik, és már a Specsavers Teddy-mackóját is elküldték egy utazásra egy reklámkampány keretében, illetve egy hordozható televíziót is megutaztattak egy Kelvin Jones-videóklip apropóján.

A csapat végzi a ballonok és a feljuttatandó tárgyak előkészítését, a röppálya kiszámítását, a polgári légügyi hivatalokkal szükséges légtérhasználati engedélyek beszerzését, majd a rakomány nyomon követését és begyűjtését a földetérés után.

 

„Egy percig sem hittem, hogy túlélik”

„A Toughpad-táblagépek sztratoszférába juttatása volt az eddigi legnagyobb kihívás” – mesélte Chris. „A ballon felrobbanásakor a rakomány ólomként indul meg a Föld felé, és közben a bolygóról varázslatos felvételek készíthetők. Egy percig sem hittem a próba előtt, hogy a gépek túlélik ezeket az extrém körülményeket. A készülékek alaposan rászolgáltak az őket övező hírnévre.”

 

A Panasonic Toughbook család notebookjainak, valamint Toughpad-táblagépeinek és kézi készülékeinek célja a terepen dolgozók szakemberek kiszolgálása minden extrém körülmény között, legyen szó olajfúró toronyról, árvízről, útépítésről.

A megerősített, strapabíró eszközöknek a szélsőséges körülmények közötti üzemképességet – ütési, leejtési és vibrációs vizsgálatokkal is – folyamatosan ellenőrzi a Panasonic. Kialakításuknak köszönhetően vízben, porban és extrém hőmérsékleteken is üzemképesek maradnak. A gépeket széles körben használják, többek között a katonai, a katasztrófa-védelmi, a logisztikai, a közmű- és a fuvarozási szektorokban.

oil-industry

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom