Connect with us

technokrata

Toughpad az űrben!

maxresdefault

Kütyük

Toughpad az űrben!

Toughpad az űrben!

A gépeket 34.000 méter magasra vitték fel a kísérlet során, mínusz 67 °C-os hidegnek voltak kitéve

A Panasonic Toughpad-táblagépek megjárták a világűrt és a földetérés után is tökéletesen működtek, miután több mint 400 km/órás sebességgel zuhantak a Föld felé.

A speciális körülményekre gyártott Panasonic Toughpad-táblagépek és kézi készülékek híresek tartósságukról, azonban eddig ez volt az első olyan próba, amelynek során két készülék is üzemképesen túlélte a sztratoszférában tett utazást.

space-1

A kísérlet során egy-egy bekamerázott meteorológiai ballonra szerelte fel a Panasonic és a Sentintospace csapata a Toughpad FZ-N1 kézi készüléket, valamint az FZ-G1 táblagépet, majd két külön út keretében több mint 34.000 méterre engedték fel őket. A készülékek túlélték a mínusz 67 °C-os hőmérsékletet is, majd a ballonok felrobbanása után több mint 400 km/h-s sebességgel száguldottak a Föld felé.

fz-g1

space-3

Armstrong-vonal felett

 

„A kísérlet előtt a mérnökeinek nem volt hasonló tapasztalatuk, hogy a Toughpad-táblagépek túlélik-e ezt az extrém tesztet”

– mondta Jon Tucker, a Panasonic Computer Product Solutions európai termékmenedzsere.

 

„Olyan távol jutottak ezek a gépek,, amely a transzatlanti járatok szokásos repülési magasságának háromszorosa. Ezt az Armstrong-vonal feletti magasságot egyetlen ember sem élné túl nyomáskiegyenlítés nélküli öltözetben. A készülékeink pedig csak ezután kezdtek el visszazuhanni a Földre – a ballonok felrobbanása után. Néhány ütést és karcolást leszámítva mindkettő tökéletes, működőképes állapotban vészelte át a kalandot, és folytatta a felvételek készítését.”

fz-n1

A Panasonic Toughpad-készülékeket a Sentintospace munkatársai, Dr. Chris Rose és Dr. Alex Baker indították útnak.

A cég alapvetően különböző tárgyak sztratoszférába juttatásával és a kísérletek lefilmezésével foglalkozik, és már a Specsavers Teddy-mackóját is elküldték egy utazásra egy reklámkampány keretében, illetve egy hordozható televíziót is megutaztattak egy Kelvin Jones-videóklip apropóján.

A csapat végzi a ballonok és a feljuttatandó tárgyak előkészítését, a röppálya kiszámítását, a polgári légügyi hivatalokkal szükséges légtérhasználati engedélyek beszerzését, majd a rakomány nyomon követését és begyűjtését a földetérés után.

 

„Egy percig sem hittem, hogy túlélik”

„A Toughpad-táblagépek sztratoszférába juttatása volt az eddigi legnagyobb kihívás” – mesélte Chris. „A ballon felrobbanásakor a rakomány ólomként indul meg a Föld felé, és közben a bolygóról varázslatos felvételek készíthetők. Egy percig sem hittem a próba előtt, hogy a gépek túlélik ezeket az extrém körülményeket. A készülékek alaposan rászolgáltak az őket övező hírnévre.”

 

A Panasonic Toughbook család notebookjainak, valamint Toughpad-táblagépeinek és kézi készülékeinek célja a terepen dolgozók szakemberek kiszolgálása minden extrém körülmény között, legyen szó olajfúró toronyról, árvízről, útépítésről.

A megerősített, strapabíró eszközöknek a szélsőséges körülmények közötti üzemképességet – ütési, leejtési és vibrációs vizsgálatokkal is – folyamatosan ellenőrzi a Panasonic. Kialakításuknak köszönhetően vízben, porban és extrém hőmérsékleteken is üzemképesek maradnak. A gépeket széles körben használják, többek között a katonai, a katasztrófa-védelmi, a logisztikai, a közmű- és a fuvarozási szektorokban.

oil-industry

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő