Connect with us

technokrata

Az új okosszemüveg segít fókuszálni mindenre

smart_glasses0

e-Egészségügy

Az új okosszemüveg segít fókuszálni mindenre

Nagy könnyebbséget jelenthet mindenkinek

Mikor Carlos Mastrangelo az ötvenes éveibe lépett, elkezdett szenvedni egy nagyon gyakori problémától, ami pedig nem más, mint az olvasószemüveg. Ha közelre kellett fókuszálnia, már csak szemüveggel tudott tisztán látni. Ez az egyik leggyakoribb időskori látásprobléma, mióta világ a világ. Mastrangelo ezt megelégelte, és elhatározta, hogy az 1800-as évek módszere helyett, melyet a mai napig alkalmazunk, a jelenlegi technikát hívja segítségül.

img_3981

A szemüveg olyan folyékony lencsével van ellátva, mely automatikusan fókuszál arra, amire a viselője ránéz, mely lehetővé teszi, hogy ne kelljen állandóan le és fel venni az olvasószemüvegünket. Infravörös szenzor segítségével méri be a távolságot és az irányt, ahová fókuszálni akarunk.

A képeken is látható dizájn nem a legjobb, hiszen nagy, robusztus, és nem igazán aktuális, de Mastrangelo doktorandusza Nazmul Hasan már dolgozik egy sokkal könnyebb, és ízlésesebb verzión. A szemüveg kb. 2-3 év múlva lesz kapható, valahol 500 és 1000 dollár közötti összegért (145.000 – 290.000 HUF között).

Forrás: TheVerge

További e-Egészségügy

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák