Connect with us

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

lumia_950_continuum

Kütyük

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

Eddig csak a Microsoftnál látott funkció kerülhet az új S8-asba.

Már számtalan pletykát hallottunk a Samsung 2017 első felében érkező új zászlóshajóiról, ugyanakkor most egy Windows Phone-nal foglalkozó blogger figyelt fel elég egyértelmű bizonyítékra a hamarosan érkező Galaxy S8 egyik funkcióját illetően.

Miért is egy Windows-os blogon tárgyalják az androidos mobilról szóló pletykákat? – merülhet fel a kérdés. A koreai gyártó ugyanis egy olyan funkciót tervez beépíteni felsőkategóriás készülékébe, amelyet azelőtt csak a Microsoft kínált Continuum néven. A rendszer lényege, hogy az okostelefont egy kis készülékhez csatlakoztatva, ahhoz monitort, egeret, billentyűzetet és egyéb perifériákat csatlakoztathatunk, és úgy használhatjuk, akár a Windows-t futtató PC-nket. (legalábbis elméletben) A fenti ötletet akár zseniálisnak is nevezhetnénk, ugyanakkor terjedésének a legfőbb gátja, hogy szinte senki sem akar Windows-“élményt” a telefonján, szegényes app-kínálattal, csak azért, hogy néhanapján PC-ként élvezhesse mobilját.

samsung-s8

Ezt a problémát igyekszenek most áthidalni, ugyanis a belső forrásból kiszivárgott prezentáció alapján a Samsungnál is valami hasonlóra készülnek, igaz az egyelőre nem látszik, hogy itt is egy közbeiktatott készülékkel vagy csak egy sima kábellel oldják meg az összeköttetést a monitorral, és ez esetben hogyan csatlakoztatják az egeret illetve a billentyűzetet (ha az mondjuk nem vezeték nélküli).

Ha a pletyka igaznak bizonyul, akkor bizony nem csak azt jelenti, hogy a Samsung igen erős ütőkártyát ad a Galaxy S8 kezébe, hanem azt is, hogy az amúgy is gyengélkedő Windows Phone még egy gyomrost kap a koreaiaktól.

 

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő