Connect with us

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

lumia_950_continuum

Kütyük

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

Eddig csak a Microsoftnál látott funkció kerülhet az új S8-asba.

Már számtalan pletykát hallottunk a Samsung 2017 első felében érkező új zászlóshajóiról, ugyanakkor most egy Windows Phone-nal foglalkozó blogger figyelt fel elég egyértelmű bizonyítékra a hamarosan érkező Galaxy S8 egyik funkcióját illetően.

Miért is egy Windows-os blogon tárgyalják az androidos mobilról szóló pletykákat? – merülhet fel a kérdés. A koreai gyártó ugyanis egy olyan funkciót tervez beépíteni felsőkategóriás készülékébe, amelyet azelőtt csak a Microsoft kínált Continuum néven. A rendszer lényege, hogy az okostelefont egy kis készülékhez csatlakoztatva, ahhoz monitort, egeret, billentyűzetet és egyéb perifériákat csatlakoztathatunk, és úgy használhatjuk, akár a Windows-t futtató PC-nket. (legalábbis elméletben) A fenti ötletet akár zseniálisnak is nevezhetnénk, ugyanakkor terjedésének a legfőbb gátja, hogy szinte senki sem akar Windows-“élményt” a telefonján, szegényes app-kínálattal, csak azért, hogy néhanapján PC-ként élvezhesse mobilját.

samsung-s8

Ezt a problémát igyekszenek most áthidalni, ugyanis a belső forrásból kiszivárgott prezentáció alapján a Samsungnál is valami hasonlóra készülnek, igaz az egyelőre nem látszik, hogy itt is egy közbeiktatott készülékkel vagy csak egy sima kábellel oldják meg az összeköttetést a monitorral, és ez esetben hogyan csatlakoztatják az egeret illetve a billentyűzetet (ha az mondjuk nem vezeték nélküli).

Ha a pletyka igaznak bizonyul, akkor bizony nem csak azt jelenti, hogy a Samsung igen erős ütőkártyát ad a Galaxy S8 kezébe, hanem azt is, hogy az amúgy is gyengélkedő Windows Phone még egy gyomrost kap a koreaiaktól.

 

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom