Connect with us

technokrata

Hamarosan már a mobilod is megmondhatja, hogy romlott-e a látásod!

szemapp

Kütyük

Hamarosan már a mobilod is megmondhatja, hogy romlott-e a látásod!

Hamarosan már a mobilod is megmondhatja, hogy romlott-e a látásod!

Nem akármilyen eszközt készített egy startup.

Kétségtelen tény, hogy az emberek többsége csak ritkán jut el egy szemvizsgálatra, így sokszor csak akkor kerül egy szakember közelébe ha már tényleg komolyan romlott a látása. Tisztában vannak ezzel az EyeQue szakemberei is, akik egy olyan berendezést készítettek, amellyel otthon, egyszerűen ellenőrizhetjük le a látásunk épségét. A Personal Vision Tracker egy miniszkópból és egy alkalmazásból áll, nekünk az a feladatunk, hogy az eszközbe belenézzünk.

Ezután nem kell mást tennünk, minthogy a kijelzőn megjelenő piros és zöld csíkot az alsó részen található plusz és minusz gombokkal egymás mellé helyezzük, méghozzá lehetőség szerint úgy, hogy azok a kör közepén érjenek össze. Az csak a szemünktől függ, hogy ez pontosan hogyan sikerül, így amennyiben gond van, a program rögtön jelzi, hogy nem megfelelő eredményt hoztunk össze és ideje szakemberhez látogatnunk. Bár a fejlesztők szerint az alkalmazás igencsak pontosan működik, azért ők is kiemelik, hogy ezzel nem ért véget a történet és természetesen egy doktor szaktudására is szükség lesz a megfelelő szemüveg kiválasztása során. Az EyeQue egyelőre a Kickstarteren gyűjt pénzt az eszköz gyártására. Az biztos, hogy jól haladnak, hiszen már a kitűzött, 25 ezer dolláros cél több mint háromszorosát, közel 90 ezer dollárt gyűjtöttek össze.

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd