Connect with us

technokrata

Itt a kamion, ami gyorsabb a legdrágább internetkapcsolatnál!

snowmobileamazon

Kütyük

Itt a kamion, ami gyorsabb a legdrágább internetkapcsolatnál!

Itt a kamion, ami gyorsabb a legdrágább internetkapcsolatnál!

Nem vicc, az Amazon újdonsága mindenkinél gyorsabban szállít adatokat!

Ugyan napjainkban soha nem látott sebességgel internetezhetünk, azért van olyan eset, amire ezek a gyors adathálózatok sem alkalmasak. Legyen szó egy vállalat teljes adatbázisáról vagy épp fontos kormányzati dokumentumokról, az internetes adatküldés azért ilyen esetekben csak körülményesen használható. Tisztában van ezzel az Amazon is, akik nem akárhogyan oldották meg a rájuk nehezedő kihívást.

Fogtak egy kamiont, majd belegyömöszöltek annyi merevlemezt, amivel a 18 keréken goruló monstrum százezer terabyte, azaz 100 petabyte adat tárolására képes! Így a jármű  nemes egyszerűséggel a világ leggyorsabb adattovábbítójává vált, hiszen ennyi adat mozgatásához még a leggyorsabb internetkapcsolat esetén is 28 évre lenne szükség, itt pedig maximum egy-két hét, míg eljut az adat egyik helyről a másikra.

Ez pedig nem piskóta, jelenleg körülbelül ötször lehetne lementeni rá a teljes internetet. Ha most nem is, később azért biztosan lesznek olyan helyzetek, amikor teljesen feltöltik majd adattal a kamion belsejét, így nyugodtan mondhatjuk, hogy az Amazon igencsak jövőálló dolgot készített. Sőt, nemcsak futurisztikus, de biztonságos is a Snowmobile névre hallgató kamion, hiszen több körös logikai és fizikai biztonsági rendszer védi az adatokat, így szinte elképzelhetelen, hogy valaki illegális módszerekkel információkhoz jusson hozzá.

Forrás: HVG

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd