Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a találmány, ami minden drónnal elbánik

Kütyük

Itt a találmány, ami minden drónnal elbánik

Itt a találmány, ami minden drónnal elbánik

Nem akármit mutatott be egy ausztrál cég.

Manapság már nem kell komoly anyagi befektetés egy drón megvásárlásához, néhány tízezer forintból vásárolhatunk ilyen eszközöket. Sokan azonban nem nézik jó szemmel, hogy ezek a készülékek aztán könnyedén megfigyelhetnek gyakorlatilag bármit.

Épp ezért már egyre több országban (köztünk hazánkban is) elkezdték szabályozni a drónok használatát. Van viszont egy drasztikusabb módszer, ami még az engedély nélküli drónokkal is elbánik, méghozzá úgy, hogy nem tesz kárt az eszközben.

Ez pedig nem más, mint a most bemutatott, DroneGun. Az ausztrál, kifejezetten drónok hatástalanítására szakosodtt vállalat, a DronShields által kifejlesztett újdonság 2,4 és 5,8 GHz-es tartományban olyan jelet sugároz, amelyre egy hagyományos drón összezavarodik. Így a “fegyvert” tartva a használója képes lehet földre kényszeríteni egy drónt anélkül, hogy ahhoz egyetlen ujjal is hozzáérne. A 6 kg súlyú puska 2 kilométeres távolságban működik, így a legtöbb, megfigyelésre használt drónt könnyedén hatástalanítani tudja.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés