Connect with us

technokrata

Nem zavarja az iPhone-t, ha tönkremegy a home gomb

iphone_home_gomb

Kütyük

Nem zavarja az iPhone-t, ha tönkremegy a home gomb

Ezt szúrta ki egy felhasználó, akinek megadta magát az új, iPhone 7-esének home gombja.

Az Apple alapjaiban változtatta meg az iPhone 7-nél a home gombot, hiszen az eddigi, fizikai nyomógomb helyett pusztán egy, a Taptic Engine-nel megtámogatott felület került a telefon aljára. Bár bekapcsolt állapotban sokaknak nem tűnik fel a csalás, kikapcsolt készüléknél rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy nincs itt semmiféle gomb.

iphonehomehiba

Ez azért is probléma, mert amennyiben a telefon ezen alkatrésze meghibásodik, úgy gyakorlatilag vége a kezelhetőségnek, hiszen az iPhone esetén alapvető ennek az egységnek a használata. A régebbi telefonoknál ilyenkor még megoldást jelenthetett az erős nyomás, itt azonban ez is hasztalan.

Tisztában van ezzel az Apple is, a kaliforniai gyártó ezért egy szoftveres trükkel igyekszik segíteni a nehéz helyzetbe került felhasználókon. Egy iPhone 7 tulajdonos szúrta ki, hogy bekapcsolás után megjelent egy figyelmeztetés, amely közli vele, hogy a telefonja home gombja meghibásodott, ezért a rendszer egy virtuális, lebegő gombot aktivált, amely addig használható, amíg a hibás egységet meg nem javítják vagy épp egy frissítés helyre nem hozza.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle