Connect with us

Gyenge a térerőd? Íme 5 tipp, amik segíthetnek!

Somali's wave their mobile phones doing what is called among locals as Catching, trying to catch or pickup the mobile phone tower in neighboring Somalia as they stand on Khorley Beach, also called Dead Water Beach, in Djibouti City, Djibouti. As a means to stay in contact with their family and friends back home, one purchases a Somalia SIMM card from the black-market in Djibouti City, placing the SIMM in mobile phone and swinging about the phone in specific areas where a signal might be caught. The best time to catch the signals are at night. Djibouti City to the border of Somalia where the nearest Somali cell tower is located is only roughly 30 miles (48 kilometers) south of the capital of Djibouti.

Kütyük

Gyenge a térerőd? Íme 5 tipp, amik segíthetnek!

Akármennyire is készpénznek vesszük, bizony előfordul, hogy gond adódik a térerővel. Mostani írásunkban 5 olyan tippet osztunk meg Veled, amelyekkel egyszerűen, mindenféle technikai trükk nélkül javíthatsz a térerőn:

window opened to the beautiful park with many green trees

1. Menj az ablak közelébe

Bizonyára veled is előfordult már, hogy a lakásban hirtelen zavarossá vált a telefonálás során a másik fél hangja. Mindez nem véletlen, hiszen a régi épületekben rendszeresen előfordul, hogy a falakban futó csövek vagy épp maga a fal anyaga rossz hatással van a telefonra, amelynek köszönhetően a jelerősség drámai csökkenésére számíthatunk. Ilyenkor javasolt egy ablak közelébe menni, gyakorlatilag már ezzel is sokat segítesz a telefonodnak. Ha ez sem elég, akkor próbálkozz az ablak kinyitásával, az is jól jöhet!

2.  Fogd másik kézben a telefonod!

Bármennyire is furcsának tűnik, kutatások bizonyítják, hogy sokat javíthat a térerőn, ha egyszerűen másik kézben fogod a telefonod. Ennek oka, hogy a gyártók jellemzően a telefon egyik oldalára helyezik el az antennát, ha pedig azt a kezünkkel árnyékoljuk, gyorsan lejjebb eshet a térerő, ami kihatással lehet a hívás minőségére.

mobiltorony

3. Keress adótornyot

Út közben előfordulhat, hogy épp két adótorony között próbálunk meg telefonálni, ilyenkor pedig könnyen a térerő hiányával találkozhatunk, függetlenül attól, hogy egy kietlen puszta vagy egy nagyváros közepén állunk. Ahhoz, hogy megtaláljuk azt a bizonyos adótornyot, jól jöhet az Androidra és iOS-re is ingyenesen letölthető OpenSignal, amely pontosan tartalmazza a tornyok listáját és segít abban, hogy meg is találjuk őket.

4. Csatlakozz újra

Ha már az adótornyoknál járunk, nem lehet nem megemlíteni, hogy előfordul olyan is, amikor megfelelő térerő esetén is akadozik a hívás, vagy rendkívül rossz a hang minősége. Ennek oka legtöbbször az, hogy a telefon valamiért nem vált adótornyot és a korábbi, már távol lévőre van csatlakozva. Ilyenkor egyszerűen válts repülőgép üzemmódra, majd vissza, a telefon pedig rá is csatlakozik a kívánt adótoronyra.

chargingphone

5. Töltsd fel a mobilod!

Ugyan első hallásra furcsának tűnik, mégis több teszt is arra jutott, hogy a telefonok igen is jobban teljesítenek, ha az akkumulátoruk fel van töltve. Ezért, ha a lehető legjobb jelerősséget szeretnéd, töltsd fel a készüléked!Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom