Connect with us

technokrata

Mostantól szól az iPhone, ha ideje aludni!

Kütyük

Mostantól szól az iPhone, ha ideje aludni!

Hasznos funkció került az iOS 10-be, amelyet Neked is érdemes kipróbálni.

Bizonyára senki számára sem ismeretlen, hogy este, a lefekvés előtt jön a világmegváltó ötlet. Ennek általában órákig tartó elfoglaltsága a vége, amely persze igencsak rossz hatással van az alvásunkra. Az Apple fejlesztői is tisztában vannak ezzel, ezért az iOS 10-ben már beépített Alvás szolgáltatás segíti a biztos alvást.

iphonealvas

Az Alvás első indítása során válaszolnunk kell néhány kérdésre:

1. Mikor szeretnénk felébredni? (legyen mondjuk 7:30)

2. A hét mely napjain ébresszen minket a telefon? (hétfőtől péntekig)

3. Hány óra alvásra van szükségünk? (nekem átlagosan 7 órára)

4. Az ideális időpont előtt mikor figyelmeztessen, hogy ideje feküdni? (én fél órát választottam)

Ha ezen túl vagyunk, akkor a telefon a jövőben automatikusan felébreszt minket. Ennél is érdekesebb azonban, hogy az “Alvás” összekapcsolódik az “Egészség” alkalmazással, így utólag vissza is nézhetjük, hogy a héten épp hány órát aludtunk, mikor ébredtünk fel idő előtt és mikor léptük túl vészesen az ideális lefekvési időpontot.

Forrás: iDownloadblog

Forrás: iDownloadblog

Sőt, az Apple arra is figyelt, hogy ne a mobilunk kijelzője zavarjon meg a lefekvésben, ezért használhatjuk a Night Shift üzemmódot is. Ennek a lényege, hogy a megadott időpont után a telefon képernyője automatikusan melegebb árnyalatúra áll át, ezzel is kevésbé terhelve a szemünk. A Night Shift-et manuálisan az alulról felhúzható Control Center-ből kapcsolhatod be, az ütemezésre pedig a Beállítások/Kijelző és fényerő/Night Shift menüpontban van lehetőség.

Ha további, iOS 10-zel kapcsolatos érdekességeket szeretnél megismerni, olvasd el a 10 legjobb új funkcióról szóló cikkünket!Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin