Connect with us

Meglepő: tényleg nem mindegy, hogy fogod a mobilod!

fcc-phone-calls-plane

Kütyük

Meglepő: tényleg nem mindegy, hogy fogod a mobilod!

Egy kutatás szerint sokat számít, hogy melyik kézben tartjuk.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy telefonálás közben megszakadt a hívás, mivel olyan helyen tartózkodtunk, ahol gyenge volt a térerő. Egy új kutatás szerint akár azzal is segíthetünk a mobilunknak, ha másik kézben fogjuk! Az Aalborgi Egyetem kutatói szerint ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy melyik kezünkben fogjuk a telefont, mivel minden telefonban máshol található az antenna, így elég rosszul tartani a telefont, hogy gyengüljön a jel erőssége.

telefonantenna

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak arról, melyik mobilnak épp hogyan jó, egy különleges szobában 26 darab telefont teszteltek le, amelyek mindegyike a gyakori, 900 MHz-es frekvenciára volt állítva. A vizsgálat során azt nézték, hogy hány decibeles jelerősséget érnek el a telefonok, gyakorlatilag minnél magasabb a szám, annál jobb a hagminőség.

A tesztben olyan népszerű mobilok szerepeltek, mint a Lumia 640-es, a Galaxy S7 vagy épp az iPhone 6S. Érdekesség, hogy ez utóbbi lett a legrosszabb, az Apple borsos árú mobilja a szakértők szerint valószínűleg gyenge antennákkal rendelkezik, ezért is szerepelt ilyen gyengén a teszten.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom