Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyakorlatilag senkinek sem kellenek a windowsos mobilok

Kütyük

Gyakorlatilag senkinek sem kellenek a windowsos mobilok

Elolvadt a Microsoft piaci részesedése.

Nem mondhatnánk, hogy túlságosan könnyű időszakon van túl a Windows Phone, a Microsoft mobil rendszerének ugyanis valósággal elolvadt a részesedése. Míg a Gartner felmérése alapján a második negyedév során 4,25%-kal többet, összesen 344,35 millió okostelefont adtak el a világon addig a redmondi vállalat által fejlesztett rendszerú készülékek ennek a tortának csak a 0,6%-át tették ki. Ez nemcsak önmagában kevés, de ahhoz képest is, hogy egy évvel korábban még 2,5% volt ugyanez az érték.

Visszaestek az iPhone eladások is, igaz az Apple kevésbé problémázhat, hiszen a tavalyi 48,08 millió darabos eladási mutatók után idén 44,4 darabbal kell, hogy beérjék. Ez részesedésben is visszaesés, egészen pontosan 14,6%-ról 12,9%-re. Az érték persze még mindig jelentősen több, mint a Microsofté, de tény, hogy jól mutatja, hogy az okostelefon piacot egyelőre az Android uralja.

smartphone

Olyannyira, hogy 86,2 százalékos részesedést ért el a Google mobil rendszere, hiszen 296,91 millió, Androidot futtató telefont adtak el a második negyedévben. Ez egyedüliként a konkurenciához képest növekedés, hiszen tavaly “csak” 271,64 millió volt ugyanez az érték.

Az biztos, hogy a versenyből jól jött ki a Samsung, a dél-koreai vállalat egy év alatt 72,07 millióról 76,74 millióra növelte az eladott telefonok számát, csakúgy, ahogy a Huawei-nél is örülhetnek. A harmadik helyezett a 2015. második negyedévében eladott 26,45 millió telefon után idén 30,67 millió eszközt adott el a vásárlóknak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés