Connect with us

Íme az eszköz, ami bárhol feltölti a mobilod!

estream2

Kütyük

Íme az eszköz, ami bárhol feltölti a mobilod!

Elég egy folyó és máris működhet a telefonod!

A hordozható akkumulátorok napjainkban soha nem látott népszerűségnek örvendenek, ebben pedig nem kis szerepe van a Pokémon Go-nak. Az ismert játék ugyanis rendkívül gyorsan leszívja a telefonok akkumulátorát, ezért sokan úgy döntöttek, hogy a hosszan tartó vadászatért  beszereznek egy külső kiegészítőt. Pedig elsősorban nem nekik, hanem a sokat utazóknak és túrázóknak készültek ezek a kiegészítők. Ez utóbbi csoportot célozza meg az Estream nevű újdonság, amely nem más, mint egy hordozható mini erőmű.

https://www.kickstarter.com/projects/hyerinster/estream-a-portable-water-power-generator-fits-into?ref=dfg

Az eszköz lényege, hogy a folyóvíz energiáját alakítja át, majd tárolja el a beépített akkumulátorában. A 6400 mAh-es telep bőven elegendő arra, hogy egy átlagos telefont 2-3 alkalommal feltöltsenek, így akár elhagyatott tájakon túrázók is nagy hasznát vehetik a készüléknek. A felhasználónak nincs más dolga, minthogy vízbe téve megvárja, amíg a turbina mozgásának köszönhetően a generátor energiát termel, majd azt eltárolja az akkumulátorban. A 2,5-5W-os generátor körülbelül 4,5 óra alatt tölti fel 100%-ra a beépített egységet, azaz egy telefon teljes töltése 2 óra alatt megoldható.

estream1

Az Estream sajnos egyelőre csak a Kickstarteren létezik, igaz, 24 nappal a gyűjtés vége előtt már több mint a harmadát összeszedték a kitűzött célnak, azaz jó esély van arra, hogy végül mégis gyártásba kerülhet a modell. Akinek tetszik az eszköz, annak érdemes előrendelni, hiszen most akciósan 180 dollárért, azaz 49 ezer forintért megvásárolható a modell, ez pedig csak több lesz, ahogy fogynak a jóárasított készletek. Az első példányokra azért még várni kell, leghamarabb jövő januárban vehetik át a szerencsés tulajdonosaik őket.

Forrás: 24.huSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom