Connect with us

Óriási hiba az Androidban: szinte minden mobil érintett!

Android_Malw

Kütyük

Óriási hiba az Androidban: szinte minden mobil érintett!

Komoly sérülékenységet találtak a rendszerben, gyakorlatilag az összes eszköz fölött átvehető az irányítás.

Elképesztő mennyiségű, több mint 900 millió készüléket érinthet az Androidban felfedezett biztonsági rés. A sérülékenység okán ugyanis a hackerek akár rendszergazdai jogokat is szerezhetnek a készülékek felett, amelynek köszönhetően miden adathoz hozzáférhetnek, legyen szó akár az eszközön lévő fotókról, videókról vagy épp az elküldött üzenetekről.

Fontos tudni, hogy a hiba kizárólag a Qualcomm lapkakészletű termékeket érinti. Aki ilyen eszközt tudhat magáénak, annak arra kell figyelnie, hogy csak és kizárólag a Play Áruházból töltsön le alkalmazásokat, mivel ezek biztonságosak és a Quadrooter nevű kártevő csak nem hivatalos forrásból beszerzett programokon lehet jelen.

Android_Malw

A biztonsági rés súlyosságát jelzi az is, hogy a BlackBerry által a közelmúltban bemutatott, a világ legbiztonságosabb mobiljának tartott DTEK50-es is könnyűszerrel megtámadható. Jó hír, hogy a Qualcomm közleménye alapján ők már július végén eljuttatták a gyártóknak a biztonsági javítást, ám mindeddig csak a Google Nexus mobiljai részesültek ebben a frissítésben, a többi telefon egyelőre védtelen.

Ennek fényében nem meglepő, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi és kommunikációs hatóságai már kérdőre vonták a gyártókat, hogy ez hogyan fordulhatott elő és mégis mennyi időbe tellik majd, mire minden készülékre megérkezik a javítás.

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom