Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási hiba az Androidban: szinte minden mobil érintett!

Kütyük

Óriási hiba az Androidban: szinte minden mobil érintett!

Komoly sérülékenységet találtak a rendszerben, gyakorlatilag az összes eszköz fölött átvehető az irányítás.

Elképesztő mennyiségű, több mint 900 millió készüléket érinthet az Androidban felfedezett biztonsági rés. A sérülékenység okán ugyanis a hackerek akár rendszergazdai jogokat is szerezhetnek a készülékek felett, amelynek köszönhetően miden adathoz hozzáférhetnek, legyen szó akár az eszközön lévő fotókról, videókról vagy épp az elküldött üzenetekről.

Fontos tudni, hogy a hiba kizárólag a Qualcomm lapkakészletű termékeket érinti. Aki ilyen eszközt tudhat magáénak, annak arra kell figyelnie, hogy csak és kizárólag a Play Áruházból töltsön le alkalmazásokat, mivel ezek biztonságosak és a Quadrooter nevű kártevő csak nem hivatalos forrásból beszerzett programokon lehet jelen.

Android_Malw

A biztonsági rés súlyosságát jelzi az is, hogy a BlackBerry által a közelmúltban bemutatott, a világ legbiztonságosabb mobiljának tartott DTEK50-es is könnyűszerrel megtámadható. Jó hír, hogy a Qualcomm közleménye alapján ők már július végén eljuttatták a gyártóknak a biztonsági javítást, ám mindeddig csak a Google Nexus mobiljai részesültek ebben a frissítésben, a többi telefon egyelőre védtelen.

Ennek fényében nem meglepő, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi és kommunikációs hatóságai már kérdőre vonták a gyártókat, hogy ez hogyan fordulhatott elő és mégis mennyi időbe tellik majd, mire minden készülékre megérkezik a javítás.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés