Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjött amire mindenki várt: Itt a Samsung Galaxy Note 7

Kütyük

Megjött amire mindenki várt: Itt a Samsung Galaxy Note 7

Kézbe is vettük az újdonságot!

Végre hivatalosan is bemutatkozott a Samsung legújabb zászlóshajója, a Galaxy Note 7. A Note 5-ös utódja azért kapta ezt a nevet, mert így végre számozásban is felzárkózott az S7-hez, illetve az örök konkurenshez, az iPhone-hoz is, amelynek idén a 7-es verzióját leplezi majd le az Apple.

FullSizeRender 24

Az újdonság nemcsak nevében de minden tulajdonságában is felnőtt a többiekhez, sőt, felül is múlja azokat. A mérnökök komoly munkát végeztek, hiszen az 5,7 colos, ívelt szélekkel rendelkező, Super AMOLED technológiájú, QHD felbontású képernyő ellenére a telefon meglehetősen kompakt, a 153,5 x 73,9 x 7,9 milliméteres méreteivel egyáltalán nem tartozik a phabletek közé, pedig a kijelző alapján erre számítana az ember.

FullSizeRender 26

Ami viszont vitán felül áll, az a hardver, hiszen a burkolat alá a Samsung legújabb, Samsung Exynos 8890-es lapkakészlete került, ez négy 1,6 GHz-es Cortex A53-as mgot és négy, M1-es, 2,3 GHz-en üzemelő magot tartalmaz. Ez körülbelül 30%-kal erősebb a Note 5-ben lévőnél, míg a grafikus chip teljesítménye 58%-kal nőtt. Emellett 4 GB RAM-ot és legalább 64 GB memóriát kap a vásárló, ez utóbbi microSD segítségével tovább bővíthető.

FullSizeRender 23

A kamera a Galaxy S7-ben megismert 12 megapixeles egység, amelyhez egy 8 megapixeles szelfikamera is tartozik. Ez utóbbi mellett foglal helyet az írisz-szkenner, amelly lehetőséget biztosít arra, hogy a telefont az  arcunk elé téve beléphessünk a rendszerbe. A technológia villámgyors, elég ránéznünk a kijelzőre és bent is vagyunk. Természetesen nem maradt le az ujjlenyomat-olvasó sem. Érdekesség, hogy a Note 7 rendelkezik IP68-as minősítéssel, azaz nem okoz számára problémát, ha poros helyen, vagy épp fél méter mély vízben használjuk.

FullSizeRender 25

A vízállóság akkor is megmarad, ha a készülékházba helyezett S Pen-t kihúzzuk. A 0,7 mm-es heggyel rendelkező kiegészítő minden ponton javult, így kompaktabb, okosabb, azaz a Samsung arra számít, hogy rengetegen használják majd. Ehhez szoftveres trükköket is bevetettek, így mostantól egyetlen alkalmazásba sűrítették az S Pen-hez elengedhetetlen funkciókat. További érdekesség, hogy immár lezárt kijelzőn is firkálhatunk, így ezek mindig aktív feliratok maradnak, így biztosan nem felejtjük majd el őket. Az Android 6.0-ával érkező telefon USB-C csatlakozót és 3800 mAh-es akkumulátort is kapott, ez utóbbi vezeték nélküli és hagyományos, kábeles, ám gyorstöltő funkciót támogató töltővel is feltölthető.

Samsung_Gear VR_03

A Samsung a Note 7-tel együtt bemutatta a saját felhőalapú tárhelyét, a Galaxy Cloud 15 GB-nyi tárhelyet ad a felhasználóknak. A Galaxy Note 7 hozzánk szeptember 2-án érkezik meg, 289 990 forintos áron, itthon pedig fekete, ezüst és kék színek közül választhatunk majd. Ezúttal is lesz előrendelési akció, ilyenkor az új Gear VR headset is  jár a telefon mellé, illetve 3 nappal hamarabb átvehetik a türelmetlen rajongók a készüléket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés