Connect with us

Megjött amire mindenki várt: Itt a Samsung Galaxy Note 7

note77

Kütyük

Megjött amire mindenki várt: Itt a Samsung Galaxy Note 7

Kézbe is vettük az újdonságot!

Végre hivatalosan is bemutatkozott a Samsung legújabb zászlóshajója, a Galaxy Note 7. A Note 5-ös utódja azért kapta ezt a nevet, mert így végre számozásban is felzárkózott az S7-hez, illetve az örök konkurenshez, az iPhone-hoz is, amelynek idén a 7-es verzióját leplezi majd le az Apple.

FullSizeRender 24

Az újdonság nemcsak nevében de minden tulajdonságában is felnőtt a többiekhez, sőt, felül is múlja azokat. A mérnökök komoly munkát végeztek, hiszen az 5,7 colos, ívelt szélekkel rendelkező, Super AMOLED technológiájú, QHD felbontású képernyő ellenére a telefon meglehetősen kompakt, a 153,5 x 73,9 x 7,9 milliméteres méreteivel egyáltalán nem tartozik a phabletek közé, pedig a kijelző alapján erre számítana az ember.

FullSizeRender 26

Ami viszont vitán felül áll, az a hardver, hiszen a burkolat alá a Samsung legújabb, Samsung Exynos 8890-es lapkakészlete került, ez négy 1,6 GHz-es Cortex A53-as mgot és négy, M1-es, 2,3 GHz-en üzemelő magot tartalmaz. Ez körülbelül 30%-kal erősebb a Note 5-ben lévőnél, míg a grafikus chip teljesítménye 58%-kal nőtt. Emellett 4 GB RAM-ot és legalább 64 GB memóriát kap a vásárló, ez utóbbi microSD segítségével tovább bővíthető.

FullSizeRender 23

A kamera a Galaxy S7-ben megismert 12 megapixeles egység, amelyhez egy 8 megapixeles szelfikamera is tartozik. Ez utóbbi mellett foglal helyet az írisz-szkenner, amelly lehetőséget biztosít arra, hogy a telefont az  arcunk elé téve beléphessünk a rendszerbe. A technológia villámgyors, elég ránéznünk a kijelzőre és bent is vagyunk. Természetesen nem maradt le az ujjlenyomat-olvasó sem. Érdekesség, hogy a Note 7 rendelkezik IP68-as minősítéssel, azaz nem okoz számára problémát, ha poros helyen, vagy épp fél méter mély vízben használjuk.

FullSizeRender 25

A vízállóság akkor is megmarad, ha a készülékházba helyezett S Pen-t kihúzzuk. A 0,7 mm-es heggyel rendelkező kiegészítő minden ponton javult, így kompaktabb, okosabb, azaz a Samsung arra számít, hogy rengetegen használják majd. Ehhez szoftveres trükköket is bevetettek, így mostantól egyetlen alkalmazásba sűrítették az S Pen-hez elengedhetetlen funkciókat. További érdekesség, hogy immár lezárt kijelzőn is firkálhatunk, így ezek mindig aktív feliratok maradnak, így biztosan nem felejtjük majd el őket. Az Android 6.0-ával érkező telefon USB-C csatlakozót és 3800 mAh-es akkumulátort is kapott, ez utóbbi vezeték nélküli és hagyományos, kábeles, ám gyorstöltő funkciót támogató töltővel is feltölthető.

Samsung_Gear VR_03

A Samsung a Note 7-tel együtt bemutatta a saját felhőalapú tárhelyét, a Galaxy Cloud 15 GB-nyi tárhelyet ad a felhasználóknak. A Galaxy Note 7 hozzánk szeptember 2-án érkezik meg, 289 990 forintos áron, itthon pedig fekete, ezüst és kék színek közül választhatunk majd. Ezúttal is lesz előrendelési akció, ilyenkor az új Gear VR headset is  jár a telefon mellé, illetve 3 nappal hamarabb átvehetik a türelmetlen rajongók a készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom