Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPhone-okkal válthatják le a bankkártyákat

Kütyük

iPhone-okkal válthatják le a bankkártyákat

Különleges ATM-eket állítanak csatasorba az Egyesült Államokban.

Ahogyan az a magyar SEON-t bemutató cikkünkből is kiderül, a bankkártyákhoz köthető lopások száma rendkívül magas, hiszen csak az Egyesült Államokban 100 ezernél is több bankkártya adatát lopják el minden egyes nap. Ennek fényében nem meglepő, hogy a bankok folyamatosan a védelmük megerősítésén dolgoznak. Az Egyesült Államokban most egy nagy lépést tesznek a biztonságosabb bankolás felé, hiszen a két legnagyobb, ATM-ek telepítésével foglalkozó vállalat bejelentette, hogy hamarosan az iPhone-unkkal is érvényesíthetjük majd a tranzakciókat.

applepayatm

A FIS és a Payment Alliance International bejelentése alapján a PayPass-os bankkártyákhoz hasonlóan elég lenne csak hozzáérinteni a mobilunkat az ATM-ekhez, majd az ujjlenyomatunk segítségével be is léphetnénk a rendszerbe. Így többé nem kellene jelszót használni, azaz gyorsabbá válhatna a belépés, illetve annak is minimális az esélye, hogy valaki távolról kifigyelje a jelszavunkat.

Ehhez persze szükség van az Apple Pay rendszerre is, a 2014-ben bevezetett szolgáltatás azonban rendkívül nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, így várhatóan rengetegen döntenek majd az újítás használata mellett. Különösen azért, mert a bejelentés értelmében nem kevesebb, mint 70 ezer új ATM-et telepítenek az ország különböző pontjaira az elkövetkező időszakban. Üröm az örömben, hogy sajnos sem az Apple Pay, sem más, konkurens szolgáltatás hazai bevezetéséről egyelőre nincs információ.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés