Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elhagyhatjuk a vakut a jövő mobiljában?

Kütyük

Elhagyhatjuk a vakut a jövő mobiljában?

Különleges kamera szabadalmát védette le a Samsung.

Bár az okostelefonok kamerája az elmúlt években elképesztő fejlődésen ment, ám mindig van min javítani. Tisztában van ezzel a Samsung is, a dél-koreai gyártó ezért most egy új fényképezőmodulon dolgozik, amely jelentősen több fénnyel gazdálkodna, azaz éjszaka is tiszta, zajmentes képek készülhetnének a segítségével.

Lényegében arról van szó, hogy a színes fotókat készítő kamerával rendelkező mobilok tartalmaznak egy  színszűrőt amely a három szín miatt (RGB) harmadolja a szenzorra érkező fény mennyiségét. Így fordulhat elő, hogy például a Huawei P9 fekete-fehér kamerája éjszaka is tökéletes képet készít, míg a színes egység már elvérzik az összehasonlítás során.

huaweip92

Nos, a Samsung egy szabadalom alapján épp ezt a problémát orvosolná, méghozzá úgy, hogy színszűrő helyett prizmákat alkalmazna, amelyek a színeket különböző frekvenciák szerint szétválogatják, méghozzá úgy, hogy ezzel elkerülve, hogy a többi hullámhosszon leszűrődjenek a színek. Ezzel gyakorlatilag megmaradnak a fotón lévő színek és a fény mennyisége is jelentősen megnő, azaz végső soron élesebb, tisztább képekkel találkozhatnak a felhasználók.

Forrás: Androbit



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés