Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy új anyag forradalmasítja az akkumulátorainkat?

Kütyük

Egy új anyag forradalmasítja az akkumulátorainkat?

A grafénnal készülő akkumulátorok tovább bírják és gyorsabban feltölthetőek. Kínában már be is mutattak egy prototípust!

Hiába fejlődnek a telefonok, az akkumulátor-technológiák az elmúlt években sem javultak számottevően, ennek köszönhetően pedig a néhány évvel ezelőtti, több napos üzemidőről mostanra eljutottunk a legfeljebb egy napig. Ez érthető módon sok felhasználónak nem tetszik, ezért már több kutatás is folyik a témában, amelyek valamilyen formában megreformálnák a készülékeink egyik legfontosabb részét.

Graphene sheet model , 3d illustration

Most a kínai Dongxu Optoelectronics mutatott be egy olyan akkumulátorcsomagot, amely 13-15 perc alatt teljesen feltölthető, ezt a strapát pedig 3500 alkalommal elviseli anélkül, hogy csökkenne a kapacitása. Ez a grafénnak köszönhető, a csodaanyagként is számon tartott a matéria ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy az akkumulátorok hatékonyságát megnövelje.

grafen2

A Dongxu Optoelectronics képviselői úgy nyilatkoztak, hogy a G-Kingnek nevezett akkumulátoruk várhatóan az év végén jelenhet meg a piacon, azaz leghamarabb ekkor ismerkedhetünk meg egy ilyen technológiával szerelt telefonnal.

Forrás: PC World 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés