Connect with us

Lophatatlanok lesznek az androidos mobilok?

stolephone

Kütyük

Lophatatlanok lesznek az androidos mobilok?

Olyan funkció kerülhet az Androidba, amivel távolról úgy letiltható a készülék, hogy soha többé nem lehet használni.

Egy okostelefon elvesztése mindenki számára nagyon kellemetlen. Bizonyára nem mondunk újat azzal, ha azt állítjuk, hogy sokszor nem is maga a készülék eltünése a probléma, hanem a rajta lévő adatok hiánya fáj a felhasználónak.

stolephone

Erre nyújtanak megoldást a különböző eszközkezelők, amikkel távolról megcsörgethetjük, letilthatjuk vagy épp teljes formázást hajthatunk végre a készüléken. Ilyen egyaránt van Windows Phone-on, iOS-en és Androidon is. Most az utóbbi esetén várhatóak komoly változások, hiszen a legújabb információk alapján a Google egy olyan plusz védelmi vonalon dolgozik, amivel totálisan használhatatlanná lehetne tenni az eltulajdonított eszközöket.

android_virus

A funkció akár arra is képes lehet, hogy magát az Android rendszert és a visszaállítási partíciót is törölje a telefonról, azaz elég egy gombnyomás és használhatalan lesz a rabló számára a korábban még komoly értéket képviselő eszköz. Úgy tudni, a Google lehetőséget biztosít majd a gyártóknak, hogy eldöntsék, milyen erősre állítják ezt a funkciót, így az egyes készülékektől függ majd, hogy milyen korlátozásokat hajthatunk végre távolról.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom