Connect with us

technokrata

Egyből triplázott az Asus

zenfone31

Kütyük

Egyből triplázott az Asus

Nem tétlenkedtek a tajvani gyártó szakemberei.

Nem egy, hanem rögtön három új mobilt leplezett le a mai napon az Asus. Stílusosan indhárom készülék a Zenfone 3 név alatt kerül piacra, a legszembetűnőbb különbséget a belső komponensek jelentik. Az alapot a fémkeretes ZenFone 3-as (így simán) képviseli, ebben egy 5,5 colos IPS+ technológiájú, Full HD felbontású kijelző foglal helyet, ami 500 nit fényerővel rendelkezik. Emögött a Snapdragon 625-ös architektúrája található 4 GB RAM-mal és 64 GB, microSD-vel bővíthető tárhellyel. Természetesen a fotózásra is nagy hangsúlyt fektettek a mérnökök, a ZenFone 3-as egy 16 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamerával kerül majd piacra, a hátsóhoz természetesen egy dupla LED villanó is tartozik. Emellett ez az egység megkapta az Asus TriTech technológiáját is, ami lézeres, mozgáskövető és kontrasztfelismerő autofókuszt jelent. Ennek is köszönhető, hogy tajvani gyártó állítása szerint már 0,03 másodperc alatt be tudja élesíteni a képet a telefon. A mai trendeknek megfelelően az ujjlenyomat-olvasó sem maradt le a ZenFone 3-as hátoldaláról, illetve említést érdemel még az USB-C csatlakozó is.

zenfone31

Eggyel feljebb érkezik a Zenfone 3 Deluxe, ami már nemcsak fém keretet, de teljes fémházat kapott. Sőt, a mérnökök azt is megoldották, hogy a burkolaton egyetlen antennacsík se rontsa az összképet, így a 4,2 mm vékony szélekkel rendelkező készülék igazán szemrevaló látvány. A Deluxe kiadás a kistestvérnél nagyobb, 5,7 colos, immár AMOLED technológiájú képernyőt kapott, ez a panel 100%-os NTSC színhelyességgel rendelkezik. További különbség, hogy drágább variánshoz méltóan a Qualcomm zászlóshajóját, a Snapdragon 820-at építették be a burkolat alá, 6 GB RAM-mal közösen. Jobb a kamera is, ezúttal egy 23 megapixeles egység került beépítésre, a Sony IMX318-as szenzorral ellátott modul f/2,0 apertúrájú és négyirányú optikai képstabilizátorral rendelkezik. Emellett 4K videófelvételre is képes, illetve természetesen a ZenFone 3-nál is megtalálható TriTech autófokusz rendszer is a repertoár részét képezi.

 

zenfone32

 

Ha nem is a legerősebb, de egyértelműen a legnagyobb a ZenFone 3 Ultra, ami 6,8 colos Full HD felbontású kijelzővel sokkolja az érdeklődőt. A sztereó hangszórókkal érkező Ultra a világon elsőként 7.1 csatornás térhatású hang előállítására is képes, köszönhetően a DTS Headphone X támogatásnak. A közeljövőben piacra kerülő mobil a Snapdragon 652-es lapkakészletét tartalmazza, a RAM mérete pedig 4 GB. Az Ultra a Deluxe-hoz hasonlóan egy 23 megapixeles kamerát kapott, azaz a fotós képességekkel biztosan nem lesz probléma. Érdekesség, hogy ez a típus az egyetlen a trióból, aminél nem hátul, hanem elől találjuk az ujjlenyomat-olvasót.

zenfone33

A trió legolcsóbb tagja, a ZenFone 3-as 249 dolláros (70 ezer forint) áron kerül majd piacra, a ZenFone 3 Deluxe-ért 499 dollárt kér a tajvani gyártó, míg az Ultra 479 dollárért vihető majd haza. A hazai megjelenésről egyelőre nincs információ, egyes források szerint viszont leghamarabb az ősz folyamán kerülnek piacra itthon a készülékek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek