Connect with us

technokrata

Vesz még valaki windowsos mobilt?

windowsphone

Kütyük

Vesz még valaki windowsos mobilt?

A Gartner legújabb felmérése alapján aligha van valaki, akit érdekel a Microsoft mobil rendszere.

Hiába büszkélkedett a Microsoft, hogy a Windows 10 már közel 300 millió számítógépen teljesít szolgálatot, a mobil platformon közel sem ennyire rózsás a helyzet. A Gartner legújabb felmérése szerint az idei év első negyedévében a Windows Phone részesedése alig 0,7% volt (ez 2,4 millió eladott telefont jelent), ami nemcsak önmagában elképesztő, de ahhoz képest is, hogy egy évvel korábban még 2,5%-on állt a Microsoft rendszere.

windowsphone

Összehasonlításképp a manapság már gyakorlatilag halott BlackBerry OS 0,2%-on áll, azaz ha így haladunk, akár már az év végén elérheti ennek a szintjét a Windows Phone. A probléma csak az, hogy míg a Blackberry többé nem foglalkozik a saját rendszerével, addig a Microsoft azt ígérte, hogy továbbra is gőzerővel fejlesztik majd a mobil platformot.

windows10

 

Egyelőre nem tudni, hogy ez milyen hatással lehet a rendszerre, de a jelenlegi teljesítményt látva nem lepődnénk meg, ha néhány év múlva felhagyna ennek a fejlesztésével a redmondi vállalat. Különösképp azért, mert a fejlesztők egy-egy ilyen jelentés után garantáltan végiggondolják a jelenlegi szoftverük támogatását, az újak pedig valószínűleg már neki sem állnak a fejlesztésnek, ami tovább nehezíti a platform helyzetét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek