Connect with us

technokrata

Jövőre már kedvünkre alakíthatjuk a mobilunkat

Google-Project-Ara-ATAP-640x401

Kütyük

Jövőre már kedvünkre alakíthatjuk a mobilunkat

Legalábbis, ha a Google-ön múlik, hiszen ekkor érkezik a modurális készülékük.

A Google nem most kezdte el a Project Ara névre keresztelt moduláris platformjának fejlesztését, így igazán jó hír, hogy idén végre elérhetnek a startvonalhoz. A legújabb információk szerint ugyanis a kaliforniai gyártó a fejlesztői kiadást már az ősz folyamán eljuttatja a kiváltságosoknak, hogy azok időben felkészülhessenek a 2017-es megjelenésre. Ez azt jelenti, hogy már ősszel megjelenhetnek az első, részletes beszámolók a készülékről, amit mi is kiváncsian várunk!

Az sajnos azonban már most kiderült, hogy nem lesz annyira modurális a Google Ara, mint azt elsőre gondoltuk. A képernyő, a processzor, az akkumulátor és a háttértár is az Ara részét képezi majd, azaz ilyesmiket nem fogunk tudni kicserélni, pedig korábban úgy tűnt, hogy ezeknek a variálására is lesz lehetőségünk. Mindez valószínűleg a gyártástechnológia miatt lehet, a Google számára ugyanis kényelmesebb lehet egy komplett modult árusítani, amihez a külső gyártók extra kiegészítőket fejlesztenek, semmint folyamatosan kompatibilis egységeket fejleszteni.

Google-Project-Ara-ATAP-640x401

Emiatt a hardcore rajongók számára csalódást okozhat az Ara, de azért így is lesznek, akik örülni fognak annak, hogy például vércukormérőt, fejlettebb kamerát, vagy épp egy extra kijelzőt csatlakoztathatnak majd a telefonjukhoz. Az biztos, hogy ezekből lesz pár, a jelenlegi információk szerint olyan cégek fejlesztenek külső modulokat, mint a Panasonic, a TDK, az iHealth, az E Ink, a Toshiba, a Sony Pictures Home Entertainment és a Samsung. Mindegyik modul ugyanazt a csatlakozót használja majd, így a Google ígérete alapján néhány másodperc alatt ki tudjuk majd cserélni egyiket a másikra. Sőt, mindez hangutasítással is működik majd, elég lesz azt mondani a telefonnak, hogy ” OK Google, csatlakoztasd le a kamerát” és a készülék engedelmeskedik majd a parancsunknak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd