Connect with us

technokrata

Tovább bírják majd az új androidos mobilok

androidnn

Kütyük

Tovább bírják majd az új androidos mobilok

Bekeményít a Google, az Android N még jobban spórol majd az energiával!

Hiába fejlődnek elképesztő mértékben a telefonok hardverei, az erős processzorral, a nagyfelbontású kijelzővel és a szemkápráztató fotókat készítő kamerával ellentétben az akkumulátorok nem követték a fejlesztési ütemet. Ezért eljutottunk oda, hogy míg 10-15 évvel ezelőtt még a legolcsóbb készülék is 3-4 napon keresztül működött, addig a mai modelleket általában naponta kell tölteni.

androidnnn

Ha egy új, átütő akkumulátor-technológiát nem is, de azért egy okos megoldást már bemutatott a Google a Marshmallow rendszerben. A Doze ugyanis a rendszer részeként folyamatosan figyeli, hogy  épp hogyan használják a készülék erőforrásait az alkalmazások és készenléti üzemmódban visszafogja ezek jogosultságait. Ennek hatására pedig jelentősen tovább bírja készenlétben a telefon, azaz nem kell attól aggódnunk, hogy estefele rohanni kell a töltőért. Ezt a rendszert fejlesztette most tovább a Google, a Doze új kiadása ugyanis még agresszívebben működik majd.

androidnn

Így már röviddel a képernyő kikapcsolása után élesedik majd a funkció és ezután már csak megadott keretek között használhatják a készülék erőforrásait az alkalmazások. Ez azt jelenti, hogy készenléti üzemmódban csak néhány percenként mehetnek fel a programok az internetre, illetve a háttérfeladatok is lassabban futnak majd le. Ettől függetlenül egy hívás vagy egy SMS azonnal megérkezik majd, az alapvető szolgáltatásokat nem korlátozza a Google. Jó hír, hogy az új, még fejlettebb Doze-zal érkező Android N már akár nyár végén megjelenhet, elsőként a Nexus mobilokra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd