Connect with us

technokrata

Tovább bírják majd az új androidos mobilok

androidnn

Kütyük

Tovább bírják majd az új androidos mobilok

Bekeményít a Google, az Android N még jobban spórol majd az energiával!

Hiába fejlődnek elképesztő mértékben a telefonok hardverei, az erős processzorral, a nagyfelbontású kijelzővel és a szemkápráztató fotókat készítő kamerával ellentétben az akkumulátorok nem követték a fejlesztési ütemet. Ezért eljutottunk oda, hogy míg 10-15 évvel ezelőtt még a legolcsóbb készülék is 3-4 napon keresztül működött, addig a mai modelleket általában naponta kell tölteni.

androidnnn

Ha egy új, átütő akkumulátor-technológiát nem is, de azért egy okos megoldást már bemutatott a Google a Marshmallow rendszerben. A Doze ugyanis a rendszer részeként folyamatosan figyeli, hogy  épp hogyan használják a készülék erőforrásait az alkalmazások és készenléti üzemmódban visszafogja ezek jogosultságait. Ennek hatására pedig jelentősen tovább bírja készenlétben a telefon, azaz nem kell attól aggódnunk, hogy estefele rohanni kell a töltőért. Ezt a rendszert fejlesztette most tovább a Google, a Doze új kiadása ugyanis még agresszívebben működik majd.

androidnn

Így már röviddel a képernyő kikapcsolása után élesedik majd a funkció és ezután már csak megadott keretek között használhatják a készülék erőforrásait az alkalmazások. Ez azt jelenti, hogy készenléti üzemmódban csak néhány percenként mehetnek fel a programok az internetre, illetve a háttérfeladatok is lassabban futnak majd le. Ettől függetlenül egy hívás vagy egy SMS azonnal megérkezik majd, az alapvető szolgáltatásokat nem korlátozza a Google. Jó hír, hogy az új, még fejlettebb Doze-zal érkező Android N már akár nyár végén megjelenhet, elsőként a Nexus mobilokra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek