Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább bírják majd az új androidos mobilok

Kütyük

Tovább bírják majd az új androidos mobilok

Bekeményít a Google, az Android N még jobban spórol majd az energiával!

Hiába fejlődnek elképesztő mértékben a telefonok hardverei, az erős processzorral, a nagyfelbontású kijelzővel és a szemkápráztató fotókat készítő kamerával ellentétben az akkumulátorok nem követték a fejlesztési ütemet. Ezért eljutottunk oda, hogy míg 10-15 évvel ezelőtt még a legolcsóbb készülék is 3-4 napon keresztül működött, addig a mai modelleket általában naponta kell tölteni.

androidnnn

Ha egy új, átütő akkumulátor-technológiát nem is, de azért egy okos megoldást már bemutatott a Google a Marshmallow rendszerben. A Doze ugyanis a rendszer részeként folyamatosan figyeli, hogy  épp hogyan használják a készülék erőforrásait az alkalmazások és készenléti üzemmódban visszafogja ezek jogosultságait. Ennek hatására pedig jelentősen tovább bírja készenlétben a telefon, azaz nem kell attól aggódnunk, hogy estefele rohanni kell a töltőért. Ezt a rendszert fejlesztette most tovább a Google, a Doze új kiadása ugyanis még agresszívebben működik majd.

androidnn

Így már röviddel a képernyő kikapcsolása után élesedik majd a funkció és ezután már csak megadott keretek között használhatják a készülék erőforrásait az alkalmazások. Ez azt jelenti, hogy készenléti üzemmódban csak néhány percenként mehetnek fel a programok az internetre, illetve a háttérfeladatok is lassabban futnak majd le. Ettől függetlenül egy hívás vagy egy SMS azonnal megérkezik majd, az alapvető szolgáltatásokat nem korlátozza a Google. Jó hír, hogy az új, még fejlettebb Doze-zal érkező Android N már akár nyár végén megjelenhet, elsőként a Nexus mobilokra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés