Connect with us

technokrata

Kiderült, melyik a legmegbízhatóbb telefon!

iphone-6-iphone-5

Kütyük

Kiderült, melyik a legmegbízhatóbb telefon!

Az androidos okostelefonok gyakrabban hibásodnak meg, mint az Apple készülékei.

A Blancco Technology Group diagnosztikai szoftverének segítségével az operátorok évente több millió telefont vizsgálnak át, az összegyűlt adatok pedig feltárják a meghibásodásokra vonatkozó trendeket. A vállalat közzétette első negyedéves jelentését az okostelefonok leggyakoribb hibáiról, melyből kiderült, hogy az androidos telefonok minősége nem tud lépést tartani az Apple termékeivel.

9-leggyakoribb-hibak

Mialatt az iPhone-ok 25 százaléka hibásodik meg, az androidos készülékek 44 százalékánál jön elő valamilyen technikai probléma. Ezen belül a Samsung Galaxy S6, a Galaxy S5 és a Lenovo K3 modellek felelnek a problémák jelentős részéért, összesen 19 százalékáért.

Ezalatt a Google folyamatosan növeli előnyét: az IDC adatai szerint minden 100 eladott készülékből 83 Android, 14 iOS és 3 Windows operációs rendszeren fut (forrás: IDC, 2015. augusztus).

3-meghibasodas-gyartok-szerint

„Az Android ellentmondásos operációs rendszer” – emeli ki a felmérés kapcsán Pat Clawson, a Blancco Technology Group ügyvezetője. Az egyik oldalról az Android a legnagyobb piaci részesedéssel bíró mobil operációs rendszer, a másik oldalról pedig úgy tűnik, hogy a készülékek teljesítménye sokszor elmarad iPhone-ok mögött, és még a népszerű androidos készülékeket is összeomló alkalmazások jellemzik.

A szakember szerint érdekes lesz látni, hogy a fenti képet megváltoztatják-e majd az idei új modellek – például a Samsung S7 és az LG G5, valamint a tervezett iPhone 7.

4-meghibasodas-modellek-szerint

A jelentés további megállapításai:

  • – Az iPhone modellek közül az iPhone 6 és az iPhone 5s felel a legtöbb hibáért.
  • – Európában és Ázsiában a készülékek egyik legfőbb hibaforrása a Dual SIM.
  • – Az androidos készülékek 77 százalékán szoktak alkalmazások összeomlani.
  • – Az androidos összeomlások jelentős része biztonsági alkalmazásokhoz kapcsolódik.
  • – A készülékmeghibásodások aránya lényegesen nagyobb Ázsiában (55%), mint Észak-Amerikában (27%) vagy Európában (35%).
  • – A garanciális javításra visszavitt készülékek többségének nincs megállapítható műszaki problémája, ez az arány Észak-Amerikában a legmagasabb (73%), melyet Európa (65%), majd Ázsia (45%) követ.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek