Connect with us

technokrata

Ezeken a telefonokon hiába keresed a Motorola nevet

lenovomoto

Kütyük

Ezeken a telefonokon hiába keresed a Motorola nevet

Bár az amerikai gyártó ismert logója még rajta van a Lenovo újdonságain, a márkanév már a múlté.

Hivatalosan is bemutatkozott a Lenovo új márkaneve, a Lenovo Moto alatt érkező első két készülék. A Moto G4 és G4 Plus néven piacra kerülő modellek a Moto G3 utódjaként lépnek a színre, ennek megfelően a csúcsmodellek helyett erős középkategóriás eszközökkel van dolgunk.

lenovomoto

Mindkét telefon egy 5,5 colos, Full HD felbontású kijelzőt kapott, amit Gorilla Glass 3 borít. Közös jellemzőjük, hogy az Android 6.0 Marshmallow meghajtásáról a Qualcomm nyolcmagos, Snapdragon 617-es lapkakészlete gondoskodik. Amiben azonban jobb a Plus az olcsóbb verziónál, az az, hogy míg a sima Moto G4-ben a 16 és 32 GB-os verzió is 2 GB RAM-ot kapott, addig a drágább kiadás 32 GB-os tárhely választása esetén már 3 GB RAM-ot tartalmaz, míg a 64 GB-os háttértárral szerelt variánsban 4 GB foglal helyet.

lenovomoto2

 

További különbség, hogy a megjelenítő alatt a G4 Plus-ban egy ujjlenyomat-olvasót is találunk, ez nem része a Moto G4-nek. Csakúgy, ahogy a 16 megapixeles, lézeres autofokusszal és arckövetéssel ellátott kamera sem, a G4-es “csak” egy 12 megapixeles egységet kapott. Viszont legalább mindkét kiadásban dupla-LED villanó dolgozik, illetve az előlapi kamera is megegyezik, egy 5 megapixeles egységgel lehet szelfizni.

lenovomoto3

A sokat fotózók örülni fognak, hogy a G4 Plus 3000 mAh-es akkumulátora gyorstöltés funkcióval is rendelkezik, így lényegesen hamarabb fel lehet tölteni, mint a kisebbik testvért. Az újdonságok pontos árait egyelőre nem árulta el a Motorola, jelenleg annyi tudható, hogy a Plus kivitel nettó 55-60 ezer forint körüli áron jelenik meg az indiai webshopokban. Azt, hogy itthon mikor jelennek meg a telefonok, egyelőre nem tudjuk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek