Connect with us

technokrata

Ugyanaz más csomagolásban: itt a Honor V8

honorv8

Kütyük

Ugyanaz más csomagolásban: itt a Honor V8

Megjött a Huawei P9 kistestvére, a Honor V8.

Nem panaszkodhatnak a Huawei-nél, hiszen a saját márkájuk mellett a Honor neve is egyre fényesebben csillog. Az almárka legújabb modellje, a Honor V8 biztosan tovább öregbíti majd a cég hírnevét, hiszen igencsak jól sikerült készülékről van szó. A telefon kétféle konfigurációban vásárolható meg, a csúcsmodell egy 5,7 colos, QHD felbontású megjelenítőt kapott, amely mögött a gyártó saját, Kirin 950-es lapkakészlete foglal helyet, 4 GB RAM és 64 GB-nyi memória kíséretében. Az olcsóbb variáns ezzel szemben “csak” egy Full HD felbontású kijelzővel büszkélkedet, illetve a beépített memória mérete is kissebb, 32 GB.

honorv8

A Huawei P9 kistestvérének tekinthető Honor V8 a nevét a VR-kompatibilitásról kapta, hiszen a mérnökök kifejezetten a telefonhoz készítettek egy szemüveget. Ez utóbbival kapcsolatosan azonban egyelőre nem világos, hogy a dobozban is megtaláljuk-e, vagy külön kell majd megvásárolni. A telefon ezen kívül is érdekes, hiszen az alig 7,75 mm vékony fém ház egy 3500 mAh-es akkumulátort rejt, amivel még aktív használat mellett is elmegy egy napot a készülék.

honorv82

Ezen kívül nem maradt le az ujjlenyomat-olvasó, illetve az USB-C foglalat sem. A Huawei P9 után nem meglepő, hogy a V8-as is dupla kamera rendszert kapott. A 12 megapixeles szenzorok  F/2,2 rekeszértékű lencséket találunk. A telefon természetesen rendelkezik lézeres autofokusszal, illetve nem maradt ki a mélységkülönbségen alapuló élesítés és a szimulált rekeszértékék-állítás opciója sem. Igaz, az olcsóbb árért el kell búcsúznunk a Leica lencséktől, a V8 ugyanis nem tartalmazza ezeket.

honorv823

 

Az EMUI 4.1 rendszerrel piacra kerülő újdonság igen baráti árcédulával jelenik meg a boltok polcain, hiszen az alapverziót már 100 ezer forint körüli áron megvásárolhatják a kínai ügyfelek, de még a fejlettebb variáns sem drágább 120 ezer forintnyi jüannál. Sajnos azt nem tudni, hogy itthon mikor indul meg a Honor V8 forgalmazása, illetve az árcímkét is homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák