Connect with us

technokrata

Komoly átszervezéssel menekül a veszteség elől az LG

lgg51

Kütyük

Komoly átszervezéssel menekül a veszteség elől az LG

Harmadik negyedéve veszteséges a mobiltelefonos részleg, ezt már nem hagyták annyiban.

Bár az LG, mint gyártó továbbra is igencsak jó pénzügyi helyzettel büszkélkedhet, a dél-koreai vállalat mobiltelefonos részlegénél már nem ennyire rózsás a helyzet. Az LG G sorozat és a középkategóriás készülékek ugyanis nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért a gyártó most fontos lépésre szánta el magát.

Nem más, mint Cho Juno az LG ügyvezetője küldött e-mailt a dolgozóknak, amelyben arról tájékoztatta őket, hogy a mobiltelefonos részleg sikeresebbé tételéhez “keményebben kell dolgozni” és ezért átszervezések várhatóak. Kirugásról azért nem beszélt, de azt kijelentette, hogy a részleg dolgozóinak nagy része új helyre kerül majd át, illetve a cél az lesz, hogy a szakemberek folyamatosan újabb és újabb területen próbálják ki magukat.

lgg51

 

Lényegében arról van szó, hogy a vezető tervei szerint egy szakember nem kifejezetten egy üzletág sikerén dolgozik majd, hanem időről időre újabb kihívásokkal találkozik majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a dolgozóknak mennyire tetszik, de az tény, hogy az LG-nek igazán szüksége van most egy ütős telefonra. Bár a G5-ös még csak a közelmúltban jelent meg, a modurális felépítés nem mindenkinek a tetszését nyerte el, sokan a letisztultabb külsőt és a vastagabb kialakítást róják fel a Samsung Galaxy S7, a Huawei P9 és a Sony Xperia Z5 konkurensének.

Mivel friss telefonról van szó, ezért pontos eladási adatokat még nem tudni (ez csak a következő negyedévi jelentésből derül majd ki), de elemzők szerint a telefon nem tudja felülmúlni a konkurensek sikereit. Maga az LG egyébként körülbelül 3 millió példány értékesítésével tervez, amely csak arra lenne elég, hogy veszteségből legalább nullszaldóra hozza ki a mobilos részleget. A kérdés tehát már csak az, hogy ez mennyiben sikerül az újdonságnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek