Connect with us

Komoly átszervezéssel menekül a veszteség elől az LG

lgg51

Kütyük

Komoly átszervezéssel menekül a veszteség elől az LG

Harmadik negyedéve veszteséges a mobiltelefonos részleg, ezt már nem hagyták annyiban.

Bár az LG, mint gyártó továbbra is igencsak jó pénzügyi helyzettel büszkélkedhet, a dél-koreai vállalat mobiltelefonos részlegénél már nem ennyire rózsás a helyzet. Az LG G sorozat és a középkategóriás készülékek ugyanis nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért a gyártó most fontos lépésre szánta el magát.

Nem más, mint Cho Juno az LG ügyvezetője küldött e-mailt a dolgozóknak, amelyben arról tájékoztatta őket, hogy a mobiltelefonos részleg sikeresebbé tételéhez “keményebben kell dolgozni” és ezért átszervezések várhatóak. Kirugásról azért nem beszélt, de azt kijelentette, hogy a részleg dolgozóinak nagy része új helyre kerül majd át, illetve a cél az lesz, hogy a szakemberek folyamatosan újabb és újabb területen próbálják ki magukat.

lgg51

 

Lényegében arról van szó, hogy a vezető tervei szerint egy szakember nem kifejezetten egy üzletág sikerén dolgozik majd, hanem időről időre újabb kihívásokkal találkozik majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a dolgozóknak mennyire tetszik, de az tény, hogy az LG-nek igazán szüksége van most egy ütős telefonra. Bár a G5-ös még csak a közelmúltban jelent meg, a modurális felépítés nem mindenkinek a tetszését nyerte el, sokan a letisztultabb külsőt és a vastagabb kialakítást róják fel a Samsung Galaxy S7, a Huawei P9 és a Sony Xperia Z5 konkurensének.

Mivel friss telefonról van szó, ezért pontos eladási adatokat még nem tudni (ez csak a következő negyedévi jelentésből derül majd ki), de elemzők szerint a telefon nem tudja felülmúlni a konkurensek sikereit. Maga az LG egyébként körülbelül 3 millió példány értékesítésével tervez, amely csak arra lenne elég, hogy veszteségből legalább nullszaldóra hozza ki a mobilos részleget. A kérdés tehát már csak az, hogy ez mennyiben sikerül az újdonságnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő