Connect with us

technokrata

Ha eddig sokat nyomkodtad a mobilod, szokj le róla!

how-smartphone-save-working-weekends

Kütyük

Ha eddig sokat nyomkodtad a mobilod, szokj le róla!

Igencsak rossz hatással van ránk a telefonunk.

A Virginiai Egyetem friss tanulmánya szerint a rendszeres okostelefon használat komoly következményekkel jár a fiatalok körében. A kutatók ugyanis arra jutottak, hogy azoknál, akik állandóan a telefonjukon lógnak, nagyobb eséllyel fordul elő figyelemhiány és a hiperaktivitás. Mindez annak köszönhető, hogy ezek az eszközök állandó értesítésekkel bombázzák a tulajdonosaikat, akiknek emiatt megoszlik a figyelmük, nehezebben koncentrálnak a fontos dolgokra.

smartphone

 

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vizsgált személyek nyugtalanabbak, dekoncentráltak és nem tudnak egy helyben maradni, folyamatosan lesik az új információkat. Ennek fényében különösen tanulságos, hogy a  221 fő részvételével végzett kutatás során a szakemberek megfigyelték, hogy amennyiben kikapcsolják a tulajdonosok az értesítéseket a készülékeiken, úgy jelentősen csökkentek a hiperaktívitásra és figyelemhiányra jellemző tünetek.

how-smartphone-save-working-weekends

Azt azért a kutatók is kiemelték, hogy az okostelefon önmagában nem okoz hiperaktivitást, ám tény, hogy jelentősen leterheli az idegrendszert. Emiatt még azoknak az embereknek is csökken a figyelme, akik az élet más területein egyébként képesek megfelelően koncentrálni. Ez egyéként a jelen kor egyik fontos problémája, amely ellen leginkább csak úgy lehet védekezni, hogy amennyiben nem kiemelkedően fontos, úgy lenémítjuk a telefont, hogy az ne zavarjon minket a teendőink során.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd