Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha eddig sokat nyomkodtad a mobilod, szokj le róla!

Kütyük

Ha eddig sokat nyomkodtad a mobilod, szokj le róla!

Igencsak rossz hatással van ránk a telefonunk.

A Virginiai Egyetem friss tanulmánya szerint a rendszeres okostelefon használat komoly következményekkel jár a fiatalok körében. A kutatók ugyanis arra jutottak, hogy azoknál, akik állandóan a telefonjukon lógnak, nagyobb eséllyel fordul elő figyelemhiány és a hiperaktivitás. Mindez annak köszönhető, hogy ezek az eszközök állandó értesítésekkel bombázzák a tulajdonosaikat, akiknek emiatt megoszlik a figyelmük, nehezebben koncentrálnak a fontos dolgokra.

smartphone

 

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vizsgált személyek nyugtalanabbak, dekoncentráltak és nem tudnak egy helyben maradni, folyamatosan lesik az új információkat. Ennek fényében különösen tanulságos, hogy a  221 fő részvételével végzett kutatás során a szakemberek megfigyelték, hogy amennyiben kikapcsolják a tulajdonosok az értesítéseket a készülékeiken, úgy jelentősen csökkentek a hiperaktívitásra és figyelemhiányra jellemző tünetek.

how-smartphone-save-working-weekends

Azt azért a kutatók is kiemelték, hogy az okostelefon önmagában nem okoz hiperaktivitást, ám tény, hogy jelentősen leterheli az idegrendszert. Emiatt még azoknak az embereknek is csökken a figyelme, akik az élet más területein egyébként képesek megfelelően koncentrálni. Ez egyéként a jelen kor egyik fontos problémája, amely ellen leginkább csak úgy lehet védekezni, hogy amennyiben nem kiemelkedően fontos, úgy lenémítjuk a telefont, hogy az ne zavarjon minket a teendőink során.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés