Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha ezzel játszol, a kutatóknak segítesz

Kütyük

Ha ezzel játszol, a kutatóknak segítesz

Igazán nemes célt szolgál a Telekom új játéka.

Óriási népszerűségnek örvend a Telekom által kiadott Sea Hero Quest. A magyarul a Tenger Hősének keresztelt játék nemcsak kellemes szórakozást nyújt, de a kutatóknak is segíthetünk vele, hiszen kétpercnyi használattal 5 órányi adatot biztosítunk a szakembereknek.

seaheroquest

A játékot azért alkották meg, hogy használatával új információkhoz jussanak a térbeli tájékozódásról.  Minderre azért van szükség, mert a demenciával küzdő emberek száma egyre nagyobb, csak Magyarországon körülbelül 250 ezren szenvednek az egyik legismertebb, szellemi hanyatlást okozó betegségben, az Alzheimer-kórban.

seaheroquest2

 

Az biztos, hogy a játékosok ellátták a kutatókat információkkal, hiszen 5 nap alatt nem kevesebb, mint 500 ezer ember töltötte le a Sea Hero Quest-et. Ezidő alatt 725 évnyi, hagyományos kutatásnak megfelelő információt generáltak, ami messze meghaladta a fejlesztők elvárását. Fontos tudni, hogy bár az adatokat a kutatók eltárolják, a személyes információk nem kerülnek rögzítésre. A játék Androidra és iOS-re tölthető le, természetesen ingyenesen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés