Connect with us

technokrata

Ezt a kijelzőt úgy hajlíthatod, ahogy akarod

holoflex

Kütyük

Ezt a kijelzőt úgy hajlíthatod, ahogy akarod

És közben még 3D-s képet is jelenít meg!

A Queensi Egyetem kutatói megalkották a világ első, hajlékony holografikus kijelzővel szerelt okostelefonját. A megjelenítő így teljesen 3D-s hatást kelt, azaz a néző úgy érzi, hogy a látott tárgy kiemelkedik a kijelző síkjából. Érdekesség, hogy ehhez semmilyen extra kiegészítőre nincs szükség, így szemüveg nélkül is élvezhető képet ad az újdonság. Sőt, a fejlesztők azt is elérték, hogy a kijelző hajlítgatásával irányítani is lehessen az épp megnyitott alkalmazást. Így például az Angry Birds-ben a madarat olyan szögben lőhetjük ki, ahogy meghajlítottuk a megjelenítőt.

Mindez annak köszönhető, hogy a ReFlex névre keresztelt újdonságban a hajlítás erősségét és sebességét is mérő szenzorokat helyeztek el. Üröm az örömben, hogy professzionális élményre még így sem számíthatunk, hiszen a prototípus egyelőre csak 160 x 104 pixeles képet tud megjeleníteni. Az eszköz a megjelenítőn túl egyébként egy négymagos, Snapdragon 810 lapkakészletű processzort, 2 GB RAM-ot és az Android 5.1-es verzióját tartalmazza. A megjelenésre még biztosan várnunk kell, de 2-3 éven belül elképzelhető, hogy már egy piacra kerülő okostelefonban is viszont láthatjuk a technológiát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd