Connect with us

technokrata

Ez a mobil akkora, hogy egy kézben alig bírod megfogni!

xiaomimimax2

Kütyük

Ez a mobil akkora, hogy egy kézben alig bírod megfogni!

Nem kispályázik a Xiaomi.

A Xiaomi bemutatta a legújabb, Mi Max névre keresztelt telefonját. A kínai gyártó nem kispályázik, az újdonság ugyanis egy 6,44 colos, Full HD felbontású képernyőt kapott, ez a méret pedig már vetekszik a kisebb táblagépekével. A kínai vállalat legújabb fejlesztése nemcsak a kijelzőjében, de az akkumulátorában is igazán nagyra sikerült, hiszen a 7,5 mm vékony burkolat egy 4850 mAh-es egységet rejt.

xiaomimimax

A Xiaomi Mi Max ezen kívül egy “átlagos” felső-középkategóriás készülék. A vállalattól megszokott módon azonban ezúttal sem egy, hanem háromféle konfigurációból választhatnak majd a vásárlók. Az alapverzió egy hatmagos, Qualcomm Snapdragon 650-es lapkakészletet rejt (négy 1,4 GHz-es Cortex-A53 maggal és két 1,8 GHz-es Cortex-A72-es maggal) 3 GB RAM-mal és 32 GB memóriával.

xiaomimimax2

 

Akiknek ez nem elég, azok választhatják a fejlettebb, Snapdragon 652-es lapkakészletű variánst, ez annyiban különbözik az olcsóbb kiadástól, hogy a processzor plusz két Cortex-A72-es magot kapott, illetve a RAM 3-ról 4 GB-ra nőtt, csakúgy ahogy a beépített memóriából is 64 GB-nyi jár. Ezen túl van még egy kiadás, a csúcsmodellel megegyező variáns, ez csak a beépített memóriájában tér el a többitől, hiszen itt már 128 GB-nyi tárhellyel gazdálkodhatunk.

xiaomimimax3

A Xiaomi Mi Max az EMUI legújabb, 8.0-ás kiadását futtatja, amely többablakos módot, új galériát, fejlettebb energiatakarékos üzemmódot és új betűtípust is tartalmaz. A telefon hátoldalán egy 13 megapixeles, dupla LED villanóval ellátott kamera foglal helyet, míg szelfiket az előlapi, 5 megapixeles egységgel készíthetjük el.

xiaomimiax4

Az ezüst, halványszürke és arany színekben megjelenő telefon alapverziójáért Kínában 230 dollárnak (64 ezer forint) megfelelő valutát kér a vállalat, míg a csúcsmodellhez 300 dollárt (83 ezer forint) kell leszurkolni. Az itthoni árak biztosan magasabbak lesznek, az adók miatt valószínűleg 20-30 ezer forinttal kell majd többet fizetni a típusért, ami még így is igencsak jó vétellé teszi a Mi Max-ot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek