Connect with us

A Microsoft olyan érintőképernyőt csinált, amihez hozzá sem kell érni!

pretouchmicrosoft

Kütyük

A Microsoft olyan érintőképernyőt csinált, amihez hozzá sem kell érni!

A megjelenítő ugyanis figyelemmel követi a felhasználó ujjának mozgását.

Eredetileg 2014 szeptemberében, az Apple Watch-csal mutatkozott be az Apple nyomásérzékeny technológiája, a Force Touch. Az okosórában és az Apple touchpad-jaiban azóta is aktívan alkalmazzák a megoldást, ám az iPhone-ba egy ennél fejlettebb variánst épített a kaliforniai gyártó.

Az iPhone 6S-ben ugyanis kétféle erősséget is érzékel a 3D Touch-csal ellátott megjelenítő, szemben a Force Touch-csal, ahol csak egy erősségi fokozatot tud megkülönböztetni. Ennél is tovább léphet most a Microsoft, a redmondi vállalat új prototípusa ugyanis már anélkül figyelemmel kísérné a felhasználó ujját, hogy az egyáltalán hozzáérne!

A Pre-Touch névre keresztelt technológia lényegében nem szól másról, minthogy a kijelző egy közelségérzékelő megoldás segítségével érzékeli a “látóterébe” kerülő ujjakat. Így már azelőtt megjelennek az adott menüponthoz tartozó funkciók, hogy felhasználó egyáltalán megnyomná a megjelenítőt.

Ez akkor igazán hasznos, amikor például a tulajdonos egykezes üzemmódban szeretné használni a készüléket. Ilyenkor a telefon felismerheti, hogy hogyan is tartják, ezáltal úgy alakítja a felhasználói felületet, hogy annak a használata a lehető legkényelmesebb legyen. A megoldás sikere kizárólag a fejlesztőkön múlik, ha a technológia nagy sikert arat, úgy később a Windows Mobile és az Android rendszerű eszközökön is találkozhatunk vele.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő