Connect with us

technokrata

A Microsoft olyan érintőképernyőt csinált, amihez hozzá sem kell érni!

pretouchmicrosoft

Kütyük

A Microsoft olyan érintőképernyőt csinált, amihez hozzá sem kell érni!

A megjelenítő ugyanis figyelemmel követi a felhasználó ujjának mozgását.

Eredetileg 2014 szeptemberében, az Apple Watch-csal mutatkozott be az Apple nyomásérzékeny technológiája, a Force Touch. Az okosórában és az Apple touchpad-jaiban azóta is aktívan alkalmazzák a megoldást, ám az iPhone-ba egy ennél fejlettebb variánst épített a kaliforniai gyártó.

Az iPhone 6S-ben ugyanis kétféle erősséget is érzékel a 3D Touch-csal ellátott megjelenítő, szemben a Force Touch-csal, ahol csak egy erősségi fokozatot tud megkülönböztetni. Ennél is tovább léphet most a Microsoft, a redmondi vállalat új prototípusa ugyanis már anélkül figyelemmel kísérné a felhasználó ujját, hogy az egyáltalán hozzáérne!

A Pre-Touch névre keresztelt technológia lényegében nem szól másról, minthogy a kijelző egy közelségérzékelő megoldás segítségével érzékeli a “látóterébe” kerülő ujjakat. Így már azelőtt megjelennek az adott menüponthoz tartozó funkciók, hogy felhasználó egyáltalán megnyomná a megjelenítőt.

Ez akkor igazán hasznos, amikor például a tulajdonos egykezes üzemmódban szeretné használni a készüléket. Ilyenkor a telefon felismerheti, hogy hogyan is tartják, ezáltal úgy alakítja a felhasználói felületet, hogy annak a használata a lehető legkényelmesebb legyen. A megoldás sikere kizárólag a fejlesztőkön múlik, ha a technológia nagy sikert arat, úgy később a Windows Mobile és az Android rendszerű eszközökön is találkozhatunk vele.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek