Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft olyan érintőképernyőt csinált, amihez hozzá sem kell érni!

Kütyük

A Microsoft olyan érintőképernyőt csinált, amihez hozzá sem kell érni!

A megjelenítő ugyanis figyelemmel követi a felhasználó ujjának mozgását.

Eredetileg 2014 szeptemberében, az Apple Watch-csal mutatkozott be az Apple nyomásérzékeny technológiája, a Force Touch. Az okosórában és az Apple touchpad-jaiban azóta is aktívan alkalmazzák a megoldást, ám az iPhone-ba egy ennél fejlettebb variánst épített a kaliforniai gyártó.

Az iPhone 6S-ben ugyanis kétféle erősséget is érzékel a 3D Touch-csal ellátott megjelenítő, szemben a Force Touch-csal, ahol csak egy erősségi fokozatot tud megkülönböztetni. Ennél is tovább léphet most a Microsoft, a redmondi vállalat új prototípusa ugyanis már anélkül figyelemmel kísérné a felhasználó ujját, hogy az egyáltalán hozzáérne!

A Pre-Touch névre keresztelt technológia lényegében nem szól másról, minthogy a kijelző egy közelségérzékelő megoldás segítségével érzékeli a “látóterébe” kerülő ujjakat. Így már azelőtt megjelennek az adott menüponthoz tartozó funkciók, hogy felhasználó egyáltalán megnyomná a megjelenítőt.

Ez akkor igazán hasznos, amikor például a tulajdonos egykezes üzemmódban szeretné használni a készüléket. Ilyenkor a telefon felismerheti, hogy hogyan is tartják, ezáltal úgy alakítja a felhasználói felületet, hogy annak a használata a lehető legkényelmesebb legyen. A megoldás sikere kizárólag a fejlesztőkön múlik, ha a technológia nagy sikert arat, úgy később a Windows Mobile és az Android rendszerű eszközökön is találkozhatunk vele.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés